SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Seger i Kristinehamn.. med konstigt eftersmak.
2022-01-26 13:47

I Söndags var det så dags att hyra två minibussar och ge sig ut på turné igen, denna gången styrde vi skutan mot Kristinehamn, en söndagkväll, 17:30, smickrande. 

Tiden var kanske inget man tjoade högt över, men insatsen var däremot en av de bättre i år, det har för det mesta varit otroligt jämna och hårda bataljer där oftast bara uddamålet delat på oss, som i höstas uppe i Ladan när vi segrade med 6-5. Det skulle dock utspela sig lite annorlunda scener den här gången, och vi gick väl ändå ganska programenligt därifrån med en 4-11 vinst till slut. 

Det mest anmärkningsvärda så här i efterhand är väl att Anderssons “still got it!”, bröderna låg bakom inte mindre än 7 poäng tillsammans denna söndagkväll och kanske de är på väg tillbaka i gammal storform? Ja det va minst sagt en bra dag på jobbet för alla. Även värt att nämna att Emil Åkerlund stod för 2+2 och blev utnämnd till matchens lirare. 

Men mycket av glädjen i det hela kom att försvinna då en otäck situation utspelade sig i slutet av andra perioden då en av våra spelare och en av Kristinehamns krokade ihop vilket resulterade i att Kristinehamns spelare vred sig så illa att han knä hoppade ur led. Sjukvårdskunnig personal från läktaren tog sig snabbt ner på planen och det kallades på en ambulans och efter drygt 45 min anlände ambulansen och sjukvårdarna kunde inleda sitt arbete, och en stund senare kunde spelet återupptas. 

Här kommer nedan kommer en analys och genomgång av matchen.Första perioden:

När domaren blåste igång drabbningen var det ett hårt pressande Kristinehamn, de låg på stenhårt och jagade oss hektiskt i varje del av banan för att ta vara på minsta misstag, och det var nära till nätrassel vid ett tillfälle men i övrigt behöll vi lugnet bra och arbetade oss in i matchen och började äga mer och mer boll och kunde så småningom etsa oss fast i offensiv zon. Efter drygt 9 minuter så hängde inte Kristinehamn med och ådrog sig en utvisning efter ett slag, och detta skulle vi förvalta väl då vi endast behövde 30 sekunder innan 0-1 var ett faktum. Powerplay som annars har varit en mardröm för oss denna säsong. Målskytt, Emil Åkerlund. 

Vi fortsatte sedan att vara kreativa och rulla boll bra och 0-2 kom av bara farten drygt två minuter senare när André Lindgren transporterade bollen genom banan och avlossade sitt patenterade handledsskott i höjd mellan arm och ben på en chanslös målvakt i Kristinehamn. Samme Lindgren skulle sen utöka ledningen ännu en gång efter en tilltrasslad situation där till slut Niclas Andersson kunde servera Lindgren som bara hade att raka in den, och vi gick till pausvila med en mycket stabil 0-3 ledning.Andra perioden:

Ja, den hann knappt få sin början innan vi återigen ökade på ledningen, denna gång var det Ludvig Ehne som fick ett fint pass av Robin Jansson och lika fint så snärtade han in 0-4.

Vi hade så här långt knappt begått några misstag överhuvudtaget i matchen, men det räcker med ett läge för att göra mål, och det var precis som Kristinehamn tog vara på när de reducerade till 1-4 efter drygt 5 minuter i andra perioden. Väckarklocka för dom? ja, det kanske de va, men de blev lite för heta och drog istället på sig två utvisningar och vi kunde återta momentum, dock uta att förvalta powerplay spelet i form av nätrassel. 

Nätrasslet skulle dock komma, och vilket sätt det kom! Daniel Pereria gräver till sig bollen nere i ena hörnet och slår ett stenhårt pass in slottet där Jesper Andersson står och bara sätter fram bladet så bollen tar en båge över målvakten och in vid bortre stolpen, om denna akt var meningen eller ej? det låter vi va osagt…. eller, självklart var det meningen!

Bara 15 sekunder senare var det dags igen, Niclas Andersson slet sig fri och kunde nästan skrattretande enkelt bara chippa bollen lite löst över målvaktens ena ben, och så var det 1-6. 

Efter det inträffade skadan som kom att göra att matchen blev uppskjuten i drygt en timme, hemskt händelse, väldigt olyckligt och vi lider så klart med den drabbade Kristinehamns spelaren och hans lagkamrater. Bara att hoppas att det läker väl och att han snart är tillbaka i spel. 

Under denna långa paus vart den en del vankade ute i hallen och väntade i omklädningsrummet, till slog tog vi beslutet att vi är tvungna att värma upp på nytt och man kunde ana en viss oro i Coach Alex ögon, ett sådant här avbrott betyder sällan goda nyheter konstaterade han och så klart förstår man hans oro då vi hade ett grymt flyt och stort momentum i matchen. Alex känsla skulle visa sig vara “on point” som man kan utrycka sig, för Kristinehamn slog in en reducering precis innan pausvila, och där hoppar vi till tredje perioden.Tredje perioden:

Som kördes igång direkt den andra va slut i och med den långa pausen vi hade innan, och Kristinehamn körde på i samma spår och lyckades bara dryga minuten in i period 3 reducera än en gång till 3-6 och lite nerv började infinna sig, tre mål i innebandy är inte mycket. I 7 minuter kom det att bli ett enormt ställningskrig och det fanns nog ingen som visste åt vilket håll detta skulle ta. Både vi och Kristinehamn bytte målchanser med varandra och det var den ena super räddningen efter den andra, och även virket fick sig någon träff! 

Till slut kunde vi efter ännu en fin upprullning slå in det som nog kändes för de flesta som den berömda spiken i kistan, Emil Åkerlund serveras av Niclas Andersson och Emil kunde enkelt rulla in sin andra boll för kvällen. 

Emil skulle dock inte nöja sig med två mål, utan lade där till två assist på drygt 1 och en halv minut med framspelningar till Tommie och Niclas Andersson innan bröderna sen valde själva att hjälpas åt att göra nästa mål. Nu blev det rörigt kan man tycka, resultatet för närvarande var 3-10 helt plötsligt, men vi skulle dock inte nöja oss där, utan att Pereira skriva in sig i som målskytt i protokollet och vårt sista mål för kvällen var ett faktum. 

Kristinehamn skulle få in ett tröstmål till 4-11 lite senare, men det var av mindre betydelse.
Detta blev rakt igenom en urstark insats av oss som vi så klart är väldigt nöjda med, det var den där pausen som ville ställa till det lite, men vi hittade snabbt ur det och tillbaka till det liret vi hade fram tills skadan på Kristinehamns spelaren. 

Nu väntar som vanligt en ny träningsvecka och på Fredag tar vi emot Hultsberg Björkås hemma i Ladan, äntligen hemmamatch, och vi har en revansch på oss själva att kräva efter den extremt tunga och sura förlusten borta. 

Restriktioner gäller, covid-pass om man är över 18. Ta hand om er och se till att håll er friska så ni har möjlighet att komma och heja fram oss till tredje raka och ytterligare kliv i tabellen.

Väl mött!

 

#dansaåvanäck

Senaste… nytt?
2022-01-25 08:35

Ja, här har det banne mig inte vara värst aktivt på sista tiden, av diverse olika anledningar. Utan att gå in på något eller skylla på något överhuvudtaget tänkte jag att vi ska släta över vad det är som har hänt på sistone, för det är en del, så håll i er!

 

 

Efter den succéartade säsongsinledningen vi hade med tre raka vinster, och hade en inne i en fjärde så rasade fasaden ihop efter en smärtsam förlust i Karlstad mot Hultsberg där vi kom inför tredje perioden med en 0-2 ledning, för att sen vända hem med noll poäng efter en fruktansvärd avslutning med 3-2 i baken med endast 30 sekunder kvar att spela. 

Vi hade sen ett par matcher där vi hänger med bra mot jäkligt bra motstånd men det kända syndromet att det inte vill studsa rätt hade hittat hit, och det va någon match där vi nog förtjänat poäng, och kanske till och med alla tre? Hur som helst blev det inte så, så det är inget att grubbla över.

 

Skattkärr borta:

Sista matchen innan vi skulle gå på lite behövlig ledighet över jul var Skattkärr borta och truppläget inför denna drabbning var allt annat än smickrande. Många spelare som var sjuka och skadade och de va en tunn trupp som tog sig till Colorama Arena för match, men väl där slöt vi samman och bestämde oss för att gå ut och göra allt för varandra och för märket på bröstet. Och som vi gjorde det! tror varken vi själva med vårt sargade självförtroende eller tippade toppkandidaten på andra sidan hängde med på vad som hände men efter drygt halva matchen leder vi med 1-4, och har mer eller mindre dominerat matchbilden från start. 

I tredje periodens start kunde man se liten antyda av nervositet när Skattkärr kröp lite närmare och frågan var om det skulle en ny klassisk Edebäck fadäs med ett hjärnsläpp? men nej då, den här gången knöt vi näven stenhårt, skakade av oss baklänges målen och körde hela vägen in i kaklet. Det blev till slut en övertygande 4-8 seger. Givetvis ett otroligt skönt sätt att avsluta höstsäsongen på! 

 

 

Tränarbyte:

Strax innan jul valde styrelsen och sportgruppen att det behövde ske förändring på vissa punkter, trots den fina avsutningsmatchen innan jul, och det mynnade ut i att Coach Gadevall fick lämna sin post. Detta ska dock ha skett ganska odramatiskt och det ska som klyschan lyder inte vara några “hard feelings”. 

Ersättare blev istället Alexander Forsdahl som har måååånga år i klubben bakom sig, både som spelare och även som ledare i diverse ungdomslag samt damlag. Nu är det dock dags för honom att ratta herrarna i riktning uppåt tabellmässigt sett, förhoppningsvis. Med sig som assisterande tränare får han Fredrik “Tutti” Törnkvist, som även kommer fortsätta som målvakt. 

 

 

Spelarfronten då?

Marcus “Pillet” Persson valde efter jul att lämna oss, även det var utan några hard feelings då marcus hade svårt att ta sig lös till träningar med jobb och familjen i Munkfors, vilket såklart går först. Pillet har istället kritat på för Munkfors division 5 och vi önskar honom all lycka till där och han är alltid varmt välkommen tillbaka.

 

Det var lite om vad som har hänt på sistone! 

I nästa inlägg kommer ni kunna läsa om segern borta på Kristinehamn under helgen, håll till godo! 

 

#dansaåvanäck

“Den sköra linan”
2021-11-18 12:54

Då var det dags att kladda lite igen, ska bara fatta mig ganska kort om de två senaste matcherna dock, man tappar lätt fokus när man haft ett kortare uppehåll, som kändes som flera månader.. men nu har det varit, och är, en ganska hektiskt period med tre matcher på en vecka och här ska vi sammafatta de två senaste förlusterna mot Karlskoga respektive Filipstad.

 

 

I lördags åkte vi till Karlskoga och fick stryk med 8-2 efter att ha haft 30 min där vi spelat riktigt bra, och Chris var en gud i målet, dock så tröt orken i slutänden när vi valt att gå på två femmor, och dessutom fick två halvskador. Karlskoga som körde på tre femmor hela matchen kunde äta upp oss och siffrorna rann iväg lite med några sena baljor i tredje perioden.

I tisdags kom ett formstarkt Filipstad på besök till ladan, och de sparade inte krutet inledningsvis och de gjorde snabbt uppförsbacken för brant för att orka komma ikapp. Det small direkt som sagt och 0-3 var en förödande start. Vi kröp gång på gång närmare men Filipstad låg och lurade på våra misstag och va dödligt effektiva på dom, så det blev aldrig riktigt spännande, men jämnare än föregående match, slutresultatet blev 6-9.

 

Starten av säsongen kunde ju inte ha varit bättre för oss med tre raka vinster och innebandylivet lekte, men det är en skör lina mellan hopp och förtvivlan och nu står vi här med tre raka förluster istället. Vi borde ha haft med oss åtminstone poäng från Hultsberg matchen, men nu blev det inte så, de två senaste matcherna är inget att orda om, Karlskoga och Filipstad va helt enkelt bättre. 

Imorgon fredag ska vi bege oss hela den långa vägen till Årjäng för att ta oss an Nordmarkens IBF som för tillfället parkerar på en sista plats. Här blir det givetvis väldigt viktigt för oss att se till att komma hem med alla poäng för att vända på den tråkiga trend vi är inne i nu.

 

Ett längre sammandrag av den matchen kommer komma under helgen eller senast måndag.

 

#dansaåvanäck

Snöplig förlust..
2021-11-10 08:45

Ja, nu har det varit uppehåll ett par veckor i serien, det pga att det är ojämnt antal lag i serien och ett lag måste stå över varje omgång vilket gör att det har varit lite tyst här, men nu är det så dags igen. Sist det begav sig var det Hultsberg/Björkås borta som stunda, en riktigt tuff bortamatch och ett motstånd som också, likt oss, hade börjat serien bra men med en lite mer blandad kompott men dock ändå ganska stark. 

Här nedan kommer Coach Gadevall ge sin syn på matchen och händelseutvecklingen i en match som vi förlorade efter en tung tredje period dit vi kom med en 0-2 ledningen, men fick ändå vända hemåt tomhänta efter ett 3-2 mål med endast drygt 30 sekunder kvar att spela. Coach Gadevall:

Efter 2 spellediga veckor är det snart dags för match igen när vi på lördag åker till Karlskoga för en tuff bortamatch, Karlskoga som verkar ha kommit igång nu efter en imponerande seger borta mot GS86 senast. 

Vår senaste match var ju förlusten mot Hultsberg borta med 3-2, där vi leder med 2-0 inför sista perioden men tappade i tredje och Hultsberg avgör med minuten kvar. Det va riktigt tufft att behöva åka hem från Karlstad med 0 pinnar för även om Hultsberg är bra och Sundin har fått ihop ett starkt lag så kändes de som vi förtjänade minst kryss men sådan är idrotten, ibland går det med och ibland emot.

Vi går nu in i en intressant vecka med 3 matcher på 6 dagar och först ut är alltså Karlskoga borta på lördag.

 

 

Som sagt väntar ett tätt matchande nu och redan på Tisdag tar vi emot Filipstad hemma i Ladan, så boka redan nu upp er för den drabbningen! 20:00 tekar vi igång. Väl mött!

 

#dansaåvanäck

Tre poäng i ny gastkramande match!
2021-10-18 19:15

I fredags gästade Kristinehamns IBF ladan, och som vi har vart inne på åtskilliga gånger så brukar mötena oss emellan bli väldigt jämna, och givetvis skulle inte detta heller bli något undantag då man återigen fick stå lite med hjärtat i halsgropen mot slutet av matchen. 

Det blev till slut en vinst med uddamålet 6-5, efter en riktigt stark andra period. Men, vi tar oss som vanligt igenom det från start.Första perioden:

Efter två raka vinster var moralen hög i såväl omklädningsrum som på uppvärmningen innan match och alla var riktigt taggade att gå ut och göra ännu en kanon insats och kamma hem tredje raka vinsten, och det kunde ju sannerligen inte ha startat bättre då Jon Åkerlund på nästintill identiskt vis som i Arvika matchen forcerade fram bollen längst sin vänsterkant och distinkt kunde slänga upp den i bortre krysset som han passade på att påminna om oss ju “alltid är ledigt” när han väl kom in i båset för att nöjt konstatera att han fått en kanonstart på matchen. 

Vi fortsatte med en aggressiv press på Kristinehamn och det kändes som att det bara va en tidsfråga innan 2-0 skulle rulla in, särskilt när vi fick ett ganska snabbt powerplay efter 1-0 målet. Utökningen lät dock dröja på sig till 10.30 då lillebror Åkerlund, nämligen Emil, på assist från Jon traskade in genom mittcirkeln och avlossade ett handledsskott, även det i bortre krysset, och nu kändes det som om vi hade ett rejält grepp om motståndarna. 

En klyscha som lika sann som Jon Åkerlunds att “krysset är alltid ledigt” skulle dock uppenbara sig den sista minuten av första perioden. Det var så klart “det går fort i innebandy”, för inom loppet av 13 sekunder kunde Kristinehamn gå från 2-0 till 2-2 som också blev paus siffrorna.

 

 

Andra perioden:

Vanligtvis brukar en sån incident som hände i slutet av första lätt sätta sig i huvudet, men de det va kanske tur att det hände precis innan paus så vi hann processa det.

Vi började andra perioden bra och fick ganska tidigt med oss en utvisning, något som vi har haft hemska problem att utnyttja så här långt denna säsong, och detta skulle inte bli något undantag. Strax efter powerplay var det dock dags! 3-2 efter en lite tillkrånglad situation där Jon Åkerlund, ja återigen, var framme och fick fram en boll till Pereira som slog in bollen på volley bakom gästernas målvakt. 

Denna gång skulle inte ledningen hålla längre än en minut innan Kristinehamns Isak Hansen dundrade in en boll in nättaket och vi åter på lika. Men det går ju som vi varit inne på tidigare väldigt fort i innebandy och vi skulle bara 59 sekunder efter detta återigen koppla ledningen  

när André Lindgren påpassligt hittade en tom yta vid målvaktens ena stolpe och fick ett enormt galant pass av Pillet, 4-3.

Efter detta skulle det vänta en längre period där spelet böljade mycket fram och tillbaka med otroligt många farliga målchanser, och nästa mål är ju ofta extremt viktigt i en sån här tight match. Det blev så småningom Emil Åkerlund som än en gång fick skriva in sig i målprotokollet när kapten Bobby brunkade fram bollen och ännu ett distinkt skott avlossades från Emils klubba, denna gången stolpen in, och vi hade plötsligt skapat oss ett övertag igen.

Strax därpå, närmare sagt två minuter senare, var det dags igen. Denna gång var det Pillet, som än en gång har en bra match, som med sin extrema bollskicklighet kom till ett liknande läge som Emil befunnit sig i två gånger, och inte heller han skulle göra något misstag därifrån och vi hade en “trygg” 6-3 ledning i ryggen inför tredje perioden.

 

 

Tredje perioden:

VI började denna period med att döda av ett boxplay, och om vi inte känner oss starka i powerplay så är dock boxen något som vi har varit riktigt effektiva i denna säsong än så länge.

Efter att ha dödat av denna utvisningen kändes de som att vi kom ut starka ur det och skulle ta tag i taktpinnen igen, så var inte dock fallet. Strax efter att utvisning var avklarad kom en reducering från Kristinehamn, vilket som kom att bli starten på en enorm press från deras sida och nu blev det inte mycket gjort i offensiv väg för oss, vi fick mest inrikta oss på att försvara. Efter 12:32 ringde det åter och vi kunde inte längre stå emot pressen, 6-5 var ett faktum och timeout var kallat.

Efter den kändes de som att vi kunde lugna ner spelet lite och hitta tillbaka in i matchen, och trots att det kort därpå blev en ny utvisning på oss så rådde de inga tvivel om vart alla tre poängen skulle hamna. Vi hade bestämt oss, och Kristinehamn fick väl egentligen inte något mer vettigt gjort trots att de va en man mer i form av 5 mot 4 och 6 mot 5 senare när de tog ut målvakten. Slutsiffrorna kunde skrivas till 6-5, stabilt ändå till slut!
Priset, eller baskern, som man får som matchens skulle Pillet denna gång få dela ut, och denna gång gick den mycket välförtjänt till Jon Åkerlund som visade hut mycket hans kämpaglöd och rutin betyder i matcher som denna.

 

Nu väntar som vanligt en träningsvecka och det kan tänkas att powerplay kan hamna på agendan samtidigt som vi gottar oss i att vi har fullt pott hittills med 9 poäng av 9 möjliga. 

På lördag reser vi till Karlstad och tingvallahallarna för att möta Hultsberg/Björkås som tog en riktigt tung skalp borta mot GS86 föregående helg, så de är nog lika taggade och på hugget som vi. 14:30 börjar matchen, mot nya poäng, väl mött!OBS!

När vi ändå varit inne och touchat på ett par mytomspunna klyschor så kan man ju bara inte låta bli att nämna vår legendar Ove Erneströms magiska kommentar i omklädningsrummet i paus inför en andra period för många måmga år sen: “pöjker, dä speler ingen roll hur dä går, bare vi vinner”. Ja, det är så jäkla världsklass!

Ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner, ta hand om er.#dansaåvanäck

Inför Kristinehamn hemma!
2021-10-15 09:52

Idag tar vi emot Kristinehamns IBF i Ladan, matchen startar 20:00 och här nedan kommer lite kommentarer från Coach Gadevall om läget i laget och lite kort om dagens motstånd.

 

 

Kristinehamn hemma ikväll, hur är känslan i truppen?
Känslan är bra efter 2 raka vinster och vi laddar för att ta 3 poäng. Några frågetecken på en del pga sjukdom och skador men vi får tillbaka några viktiga gubbar som missade Arvika matchen, vi får dessutom med oss Johan Jonasson för första gången denna säsong som vi har gjort klart med på dubbellicens från HIBS.

Vad har vart nyckeln till de två inledande segrarna?
Hårt jobb och en grymt bra moral där alla gör sitt till kollektivet. Vi har pratat mycket om att årets Div2 är extremt jämn och alla kan slå alla så vi behöver vara laget som jobbar hårdast och verkligen krigar hela matcher. Sen såklart väldigt bra defensiv och tutti i kassen

Vad tror du om Kristinehamn?
Brukar alltid vara tuffa och jämna matcher mot Kristinehamn och tror inte denna gång blir ett undantag. Enligt mig har dom en av seriens vassaste spelare när han har sin dag i Victor Rudsvik så gäller att hålla koll på han.

 

 

#dansaåvanäck

Spelade matcher
Fre 18/3 19:45
6 - 3  
Fre 11/3 20:00
4 - 6  
Lör 5/3 16:30
6 - 5  
Lör 26/2 17:00
7 - 6  
Tis 22/2 20:00
4 - 4  
Fre 18/2 20:00
5 - 9  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
VÅRA SPONSORER