Smakstart på säsongen!
2022-09-26 14:04

I fredags kväll inleddes seriespelet i Herrar Division 2, och vi fick den mindre angenäma uppgiften att sätta oss i en buss för att åka hela den långa vägen till Åmål, dock är det väl skönt att ha den resan avklarad. Förväntningarna på matchen var att det skulle bli en smågrinig tillställning som inte skulle bli särskilt välspelad och domarna skulle få en del att göra, så blev det inte, då det endast noterades en enda utvisning och det var inte förens matchens slutskede som det började delas ut lite kängor till varandra, både fysiskt och psykiskt. Matchen inleddes i ett väldigt hetsigt tempo och det renderade i gott om målchanser åt båda håll. Våra första och andra period var inte bra, men vi visar sjukt bra moral och kommer ut i tredje perioden och fullkomligt sköljer över Åmål som inte hänger med när vi petar i en växel till. Det hela slutar med en ganska komfortabel 5-8 vinst till slut, och bussresan hem gick väldigt lätt!

Period 1:

Som jag var inne på så inleddes matchen i ett ursinnigt tempo från båda håll och det duggade tätt med chanser och hårda, men schyssta, kamper längs sarg och hörn. Drygt fem minuter in i drabbningen kom kvällens första mål, och det var Nicklas Andersson som snappade upp ett felpass och drog iväg ett skott som styrdes via en Åmål back och in i nät, 0-1 och en perfekt start. Ledningen skulle dock bara hålla i fyra minuter då vi bjöd tillbaka och det var inte bara 1-1 i matchen, utan även 1-1 i bjudningar. Sen var det Åmål som tog tag i taktpinnen och resten av perioden spelade vi väldigt förvirrad innebandy och vi hann släppa till både 2 och 3-1 innan vi gick till pausvila och var så klart inte alls nöjda.

Period 2:

Trots 10 minuters vila och taktiksnack kom vi ut och såg minst lika förvirrade ut och ska väl bara vara glada att det inte ramlar in ett mål till bakåt. Ju längre vi kommer in i perioden, desto mer börjar vi hitta vårt spel och således kommer också chanserna, men burväktaren i Åmål verkade fullkomligt omutlig för dagen när han stod för den ena sjuka räddningen efter den andra. Till slut fick han dock kapitulera när Jacob Nilsson hittade broder Dennis Nilsson med ett läckert crosspass och Dennis hade bara att raka in bollen i nät. Samme Dennis skulle drygt 4 minuter senare få chansen att återigen skriva in sig i protokollet när han fick chansen att ta vara på en straff, och som han gjorde det, och helt plötsligt var det 3-3 på tavlan och match igen.

Glädjen blev kortvarig dessvärre, då Åmål bara tog minuten på sig att replikera och återigen ta ledningen. Svängigt värre, men vi hänger inte med huvudet för det! för det det skulle än en gång börjas att bjudas på mål och Åmål var först ut när det med en otroligt märklig bakåtpass serverade Mattias Persson som i sin tur la den till Lukas Larsson som hade precis som Dennis tidigare hade, bara att raka in den i tom bur, och hans första mål i Edebäck tröjan, i sin debut, var ett faktum. 4-4 hade varit ett resultat vi hade varit väldigt nöjda med inför tredje perioden, och det såg länge ut som att så skulle bli fallet. Men något som vi har förtvivlat svårt med är att just nöja oss utan vill gärna söka de avgörande passen även i såna här lägen, och det skulle straffa sig och trots en helt okej period fick vi med två sekunder kvar på klockan se oss gå till pausvila med 5-4 underläge.

Period 3

Medvetna om att vi hade en betydligt starkare andra period knöt vi nu näven och bestämde oss för att gå ut och göra en ännu starkare tredje period, där vi skulle använda vår fart på ett effektivare sätt. Vi kommer ut och är det betydligt piggare laget från start i tredje och chanserna kommer en efter en och till slut lyckas Jacob Nilsson få Åmål backlinje mer se ut som en rundningsmärke när han dra iväg och blir fri och kan med ett distinkt avslut knäppa in kvitteringen till 5-5.

Nu kom det fram ur oss som det jag tycker är vår starkaste gren som lag, lojalitet och moral. Alla tog det dom hade kvar i sig och krämade ur det, och detta gav det resultat per omgående när Jacob Nilsson var i farten än en gång och lyckas gräva fram bollen till Space som, ja på något sätt med armar och ben full luften lyckas styra in bollen i nät och vi är i ledningen. Ett frustrerat Åmål får inte till ett dugg för tillfället och våra spelvändningar blir allt giftigare och för att sätta stopp för dom fick Åmål ta till otillåtna medel som sedermera renderade i en utvisning och ett utmärkt läge för oss att avgöra matchen! men det bästa läget hade dock Åmål ironiskt nog. Vi fick i alla fall två minuter att gå och strax efter att utvisningen var över var det dags för vår debutant Lukas Larsson att presentera sig igen, med sitt andra mål för kvällen avgjorde han tillställningen och skulle även senare krönas till årets första “matchens lirare”. Det var inte riktigt slut där dock, Jacob Nilsson, som även han hade en fantastisk kväll, skulle spika slutrestultatet 5-8 och gjorde då sitt andra mål och fjärde poäng (!) i matchen.

Satan vilken skön start på säsongen, längsta bortaresan gjord och samtliga poäng med hem! Nu är det dags för ny träningsvecka och på fredag väntar hemmapremiär i Ladan! Gästande lag denna kväll är Hertzöga som för stunden påstås “storsatsa”? och där hittar vi en hel del bekanta ansikten som Jacob Bååth, Ludvig Ehne, Hannes Bergenfur, som alla har spelat i Edebäck vid något tillfälle. Det är fritt att tolka om det kan betraktas som att storsatsa (humor), hur som helst ska det bli väldigt kul att träffa grabbarna igen och hoppas det nöjer sig med att åka hem tomhänta.

Har ni inget annat för er så infinn er i Ladan (Ekshärads Sporthall) på Fredag 20:00. Har ni något annat för er? ja ställ in det då! Vi behöver allt stöd vi kan få.

#dansaåvanäck

Inför seriepremiären! Åmål away.
2022-09-22 21:26

Ja då var det så dags att åter rikta blickar och fokus mot seriespel, känns nästan lite overkligt va? var ju inte länge sen förra årets säsong avslutades tycker man. Med ett färskt rykande  DM som genrep i benen beger vi oss den långa bussresan ner till Åmål för att spela seriepremiären för säsongen 22/23. Nu ska vi packa ihop försäsongen i en snabb summering och delge lite tankar om morgondagens motståndare.

Försäsongen:

I sedvanlig ordning stressar vi sällan igång säsongen utan låter det komma lite som det kommer, så var det också i år med en iögonfallande tidig “upptaktsträff” med lite nya spelare som provtränade och senare kritade på. Sen kan vi spola fram bandet en bit till dom riktiga träningarna och vår första träningsmatch där vi ställdes mot Skövde och som ni tidigare kunde läsa gjorde en ganska bra insats med tanke på förutsättningarna.

Helgen som var så spelade vi DM hemma i Ladan där vi stod som värd och fick möta Lysvik i första matchen som håller till i Div. 4 Västra till vardags, en ganska bekväm inledningen kan många tycka? men det va en tidig morgon och ett taggat Lysvik som kom till spel och vi kändes lite mosiga så det bjöds upp till rejäl kamp och vi stod i ett 0-2 underläge ganska länge innan vi till slut fick igång maskineriet och tog över matchen och kunde gå därifrån med en seger, 6-5. Det var dock inte med torra ögon. I match två mötte vi Skoghall, det på förhand tuffaste motståndet för dagen. Det var också här vi gjorde vår bästa match denna dag även om utfallet av det hela blev en svidande förlust med 4-2 efter ett sent avgörande i tom bur och ett helt horribelt domslut som visade sig fälla detta avgörande. Vi var ändå nöjda med vår insats och efter det väntade en lååång paus med mat och vila. Detta skulle dock inte falla så väl ut för oss, det var lite för lång vila och vi blev återigen mosiga och trots att vi fick förstärkning orkade vi helt enkelt inte rå på seriekonkurrenten Skattkärr och det slutade med en tung 0-5 förlust. Därmed var DM färdigspelat för våran del för denna säsong.

Inget vi gråter över såhär i efterhand dock då vi istället laddar om för det som betyder något, seriespel!

Vi ska alltså ta en trip ner till Åmål, ett motstånd som vi inte drabbats samma med på ett par säsonger, men vad man kan minnas av de mötena är att det ofta blir heta känslor så väl på plan som från läktarhåll. Ett riktigt grismöte kan man kalla det. Ska bli riktigt kul att hugga tänderna i en sån match per omgående, känns som det kan bli den perfekta starten.

Coach Alex tankar:

• Förväntar mig en ganska tuff och fysisk match, lite små grinigt, som vanligt när man möter Åmål. Känslan är bra med ett par riktigt bra träningsveckor i ryggen.

Kapten Bobby:

• Oj, ja de blir en tuff start på säsongen, vet inte så mycket om Åmål. Men det är en lång resa och minns att de är svårspelade på deras hemmaplan. Tror på en jämn match och att det kommer bli viktigt att sätta försvarsspelet. Spetsen i anfallet det har vi!

Första träningsmatchen!
2022-09-13 08:51
I lördags spelade vi årets första träningsmatch när vi begav oss till Uddeholm Arena för att möta Skövde, som var här på besök i kommunen på ett träningsläger innehållande ett dubbelmöte med oss och HIBS. Skövde som tränas av HIBS bekantingen Karl Pontén som visat stort kunnande bakom rodret i flertalet klubbar hade ett hungrigt gäng hemmahörande i division 2 med sig som imponerade stort på många plan. På fredagkvällen mötte dom HIBS i en riktigt tight batalj som de gick segrande ur med 5-6.
På lördag var det sen våran tur att ta oss ann ett mycket hårt pressande och snabbt rullande Skövde och jag ska inte ljuga, det kände så där inför när man hade sett dom spela mot HIBS med en briljant press och bra rull, men det  kändes betydligt bättre efter matchen! Slutresultatet  skrevs då till 3-7,  varav de två sista målen rullades in i tom bur när vi chansade med att rycka keepern. Vi bryter ner händelseförloppet period för period.

Period 1:
Som sagt så väntade ett hårt pressande och bollskickligt Skövde, och det visade de prov på direkt från start när de började ställa till oreda direkt efter första tekningen. Tanken var att försöka rida ut den värsta stormen, de fem första minuterna och sen jobba sig in i matchen, och det ville sig så väl så att vi inte bara red ut stormen utan även tog ledningen när vi väl kom ur den efter en grym omställning där Jesper Andersson får bollen och backhand tickar den in i mitten till Robin Jansson som kommer med fart och kan fiska upp bollen och slänga upp 1-0 i taket, som även blev slutresultatet efter period 1.

Period 2:
Första perioden var otroligt underhållande, resultatet till trots, och den andra perioden skulle inte bli mycket sämre! Utan troligtvis bättre. Stenhård kamp och böljande spel med chanser åt båda hållen, lite mer från Skövdes sida, men en storspelande Jern i kassen gjorde det förtvivlat svårt för dagens motstånd. Efter drygt halva perioden spelad skulle dock en kvittering komma, och det var här matchen tog fart ordentligt! För bara 30 sekunder efter kvitteringen fick vi matchens första utvisning och det kändes förstås tungt när vi precis fått säsongens första mål i baken. Dock var det vi som satte en ohygglig press på Skövde med vår box vilket ledde till ett slarv där David ”Space” Andersson fiskade upp en boll och slängde in den i mitten till en Kalle Zackrisson som fick helt öppen gata och valde att otroligt kliniskt och retligt chippa bollen mellan ben och arm på målvakten och 2-1 var ett faktum. Powerplay för Skövde fortsatt dock och de fick till sitt spel och kvitterade bara 30 sekunder senare. Ja ni hör, otroligt händelserika minuter. Resten av perioden skulle det inte hända särskilt mycket, fortsatt böljande spel och jämt fördelat i chanser.

Period 3:
Sista perioden började i ett rasande tempo från Skövdes del och det skulle efter drygt 4 minuter spelade bära frukt då de för första gången i matchen tog ledningen, det var även här det märktes att vi var trötta och beslutsfattandet började ta stryk, vilket Skövde skoningslöst tog vara på och satte även 2-4 bara minuten senare.
I detta läget kändes det tungt och det vi fick ställa in oss på nu var att stoppa blödningen och skapa oss rätt förutsättningar att hitta tillbaka in i matchen, vilket gick nästan chockerande bra och med rått tålamod och ett jäkla gnetande i defensiven i ett par minuter tog vi chansen till en snabb omställning när den gavs och det var de nya radarparet Lindgren och Space som banade väg för reducering till 3-4 när halva tredje perioden var spelad. Efter detta väntade en mycket oviss period i matchen, det svängde otroligt mycket åt båda håll och vi hade både en och två chanser att slå in en kvittering, istället blev det dock Skövde som noterades för 3-5 och vi bestämde oss för att ta en timeout och chansa på att dra keepern för att få ett sista tryck. Denna gång blev detta ett misslyckat försök då istället Skövde kunde öka på både till 3-6 och 3-7 innan slutsignalen förkunnade en rätt övertygande seger siffermässigt, men i själva verket var det ju en betydligt jämnare tillställning än vad siffrorna visar.

Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med denna insatsen med tanke på att det var den första för säsongen och att vi inte vart i träning allt för länge.

På söndag väntar nya utmaningar då det är dags för DM! Och vi kommer för andra året i rad va värdar för det hemma i Ladan (Elshärads Sporthall) där bland annat Lysvik, Skattkärr U och  Skoghall U kommer på besök. Genomgång av motstånd och hålltider kommer ut senast torsdag i ett nytt inlägg. Väl mött!

Seger i Kristinehamn.. med konstigt eftersmak.
2022-01-26 13:47

I Söndags var det så dags att hyra två minibussar och ge sig ut på turné igen, denna gången styrde vi skutan mot Kristinehamn, en söndagkväll, 17:30, smickrande.

Tiden var kanske inget man tjoade högt över, men insatsen var däremot en av de bättre i år, det har för det mesta varit otroligt jämna och hårda bataljer där oftast bara uddamålet delat på oss, som i höstas uppe i Ladan när vi segrade med 6-5. Det skulle dock utspela sig lite annorlunda scener den här gången, och vi gick väl ändå ganska programenligt därifrån med en 4-11 vinst till slut.

Det mest anmärkningsvärda så här i efterhand är väl att Anderssons “still got it!”, bröderna låg bakom inte mindre än 7 poäng tillsammans denna söndagkväll och kanske de är på väg tillbaka i gammal storform? Ja det va minst sagt en bra dag på jobbet för alla. Även värt att nämna att Emil Åkerlund stod för 2+2 och blev utnämnd till matchens lirare.

Men mycket av glädjen i det hela kom att försvinna då en otäck situation utspelade sig i slutet av andra perioden då en av våra spelare och en av Kristinehamns krokade ihop vilket resulterade i att Kristinehamns spelare vred sig så illa att han knä hoppade ur led. Sjukvårdskunnig personal från läktaren tog sig snabbt ner på planen och det kallades på en ambulans och efter drygt 45 min anlände ambulansen och sjukvårdarna kunde inleda sitt arbete, och en stund senare kunde spelet återupptas.

Här kommer nedan kommer en analys och genomgång av matchen.

Första perioden:

När domaren blåste igång drabbningen var det ett hårt pressande Kristinehamn, de låg på stenhårt och jagade oss hektiskt i varje del av banan för att ta vara på minsta misstag, och det var nära till nätrassel vid ett tillfälle men i övrigt behöll vi lugnet bra och arbetade oss in i matchen och började äga mer och mer boll och kunde så småningom etsa oss fast i offensiv zon. Efter drygt 9 minuter så hängde inte Kristinehamn med och ådrog sig en utvisning efter ett slag, och detta skulle vi förvalta väl då vi endast behövde 30 sekunder innan 0-1 var ett faktum. Powerplay som annars har varit en mardröm för oss denna säsong. Målskytt, Emil Åkerlund.

Vi fortsatte sedan att vara kreativa och rulla boll bra och 0-2 kom av bara farten drygt två minuter senare när André Lindgren transporterade bollen genom banan och avlossade sitt patenterade handledsskott i höjd mellan arm och ben på en chanslös målvakt i Kristinehamn. Samme Lindgren skulle sen utöka ledningen ännu en gång efter en tilltrasslad situation där till slut Niclas Andersson kunde servera Lindgren som bara hade att raka in den, och vi gick till pausvila med en mycket stabil 0-3 ledning.

Andra perioden:

Ja, den hann knappt få sin början innan vi återigen ökade på ledningen, denna gång var det Ludvig Ehne som fick ett fint pass av Robin Jansson och lika fint så snärtade han in 0-4.

Vi hade så här långt knappt begått några misstag överhuvudtaget i matchen, men det räcker med ett läge för att göra mål, och det var precis som Kristinehamn tog vara på när de reducerade till 1-4 efter drygt 5 minuter i andra perioden. Väckarklocka för dom? ja, det kanske de va, men de blev lite för heta och drog istället på sig två utvisningar och vi kunde återta momentum, dock uta att förvalta powerplay spelet i form av nätrassel.

Nätrasslet skulle dock komma, och vilket sätt det kom! Daniel Pereria gräver till sig bollen nere i ena hörnet och slår ett stenhårt pass in slottet där Jesper Andersson står och bara sätter fram bladet så bollen tar en båge över målvakten och in vid bortre stolpen, om denna akt var meningen eller ej? det låter vi va osagt…. eller, självklart var det meningen!

Bara 15 sekunder senare var det dags igen, Niclas Andersson slet sig fri och kunde nästan skrattretande enkelt bara chippa bollen lite löst över målvaktens ena ben, och så var det 1-6.

Efter det inträffade skadan som kom att göra att matchen blev uppskjuten i drygt en timme, hemskt händelse, väldigt olyckligt och vi lider så klart med den drabbade Kristinehamns spelaren och hans lagkamrater. Bara att hoppas att det läker väl och att han snart är tillbaka i spel.

Under denna långa paus vart den en del vankade ute i hallen och väntade i omklädningsrummet, till slog tog vi beslutet att vi är tvungna att värma upp på nytt och man kunde ana en viss oro i Coach Alex ögon, ett sådant här avbrott betyder sällan goda nyheter konstaterade han och så klart förstår man hans oro då vi hade ett grymt flyt och stort momentum i matchen. Alex känsla skulle visa sig vara “on point” som man kan utrycka sig, för Kristinehamn slog in en reducering precis innan pausvila, och där hoppar vi till tredje perioden.

Tredje perioden:

Som kördes igång direkt den andra va slut i och med den långa pausen vi hade innan, och Kristinehamn körde på i samma spår och lyckades bara dryga minuten in i period 3 reducera än en gång till 3-6 och lite nerv började infinna sig, tre mål i innebandy är inte mycket. I 7 minuter kom det att bli ett enormt ställningskrig och det fanns nog ingen som visste åt vilket håll detta skulle ta. Både vi och Kristinehamn bytte målchanser med varandra och det var den ena super räddningen efter den andra, och även virket fick sig någon träff!

Till slut kunde vi efter ännu en fin upprullning slå in det som nog kändes för de flesta som den berömda spiken i kistan, Emil Åkerlund serveras av Niclas Andersson och Emil kunde enkelt rulla in sin andra boll för kvällen.

Emil skulle dock inte nöja sig med två mål, utan lade där till två assist på drygt 1 och en halv minut med framspelningar till Tommie och Niclas Andersson innan bröderna sen valde själva att hjälpas åt att göra nästa mål. Nu blev det rörigt kan man tycka, resultatet för närvarande var 3-10 helt plötsligt, men vi skulle dock inte nöja oss där, utan att Pereira skriva in sig i som målskytt i protokollet och vårt sista mål för kvällen var ett faktum.

Kristinehamn skulle få in ett tröstmål till 4-11 lite senare, men det var av mindre betydelse.

Detta blev rakt igenom en urstark insats av oss som vi så klart är väldigt nöjda med, det var den där pausen som ville ställa till det lite, men vi hittade snabbt ur det och tillbaka till det liret vi hade fram tills skadan på Kristinehamns spelaren.

Nu väntar som vanligt en ny träningsvecka och på Fredag tar vi emot Hultsberg Björkås hemma i Ladan, äntligen hemmamatch, och vi har en revansch på oss själva att kräva efter den extremt tunga och sura förlusten borta.

Restriktioner gäller, covid-pass om man är över 18. Ta hand om er och se till att håll er friska så ni har möjlighet att komma och heja fram oss till tredje raka och ytterligare kliv i tabellen.

Väl mött!

Senaste… nytt?
2022-01-25 08:35

Ja, här har det banne mig inte vara värst aktivt på sista tiden, av diverse olika anledningar. Utan att gå in på något eller skylla på något överhuvudtaget tänkte jag att vi ska släta över vad det är som har hänt på sistone, för det är en del, så håll i er!

Efter den succéartade säsongsinledningen vi hade med tre raka vinster, och hade en inne i en fjärde så rasade fasaden ihop efter en smärtsam förlust i Karlstad mot Hultsberg där vi kom inför tredje perioden med en 0-2 ledning, för att sen vända hem med noll poäng efter en fruktansvärd avslutning med 3-2 i baken med endast 30 sekunder kvar att spela.

Vi hade sen ett par matcher där vi hänger med bra mot jäkligt bra motstånd men det kända syndromet att det inte vill studsa rätt hade hittat hit, och det va någon match där vi nog förtjänat poäng, och kanske till och med alla tre? Hur som helst blev det inte så, så det är inget att grubbla över.

Skattkärr borta:

Sista matchen innan vi skulle gå på lite behövlig ledighet över jul var Skattkärr borta och truppläget inför denna drabbning var allt annat än smickrande. Många spelare som var sjuka och skadade och de va en tunn trupp som tog sig till Colorama Arena för match, men väl där slöt vi samman och bestämde oss för att gå ut och göra allt för varandra och för märket på bröstet. Och som vi gjorde det! tror varken vi själva med vårt sargade självförtroende eller tippade toppkandidaten på andra sidan hängde med på vad som hände men efter drygt halva matchen leder vi med 1-4, och har mer eller mindre dominerat matchbilden från start.

I tredje periodens start kunde man se liten antyda av nervositet när Skattkärr kröp lite närmare och frågan var om det skulle en ny klassisk Edebäck fadäs med ett hjärnsläpp? men nej då, den här gången knöt vi näven stenhårt, skakade av oss baklänges målen och körde hela vägen in i kaklet. Det blev till slut en övertygande 4-8 seger. Givetvis ett otroligt skönt sätt att avsluta höstsäsongen på!

Tränarbyte:

Strax innan jul valde styrelsen och sportgruppen att det behövde ske förändring på vissa punkter, trots den fina avsutningsmatchen innan jul, och det mynnade ut i att Coach Gadevall fick lämna sin post. Detta ska dock ha skett ganska odramatiskt och det ska som klyschan lyder inte vara några “hard feelings”.

Ersättare blev istället Alexander Forsdahl som har måååånga år i klubben bakom sig, både som spelare och även som ledare i diverse ungdomslag samt damlag. Nu är det dock dags för honom att ratta herrarna i riktning uppåt tabellmässigt sett, förhoppningsvis. Med sig som assisterande tränare får han Fredrik “Tutti” Törnkvist, som även kommer fortsätta som målvakt.

Spelarfronten då?

Marcus “Pillet” Persson valde efter jul att lämna oss, även det var utan några hard feelings då marcus hade svårt att ta sig lös till träningar med jobb och familjen i Munkfors, vilket såklart går först. Pillet har istället kritat på för Munkfors division 5 och vi önskar honom all lycka till där och han är alltid varmt välkommen tillbaka.

Det var lite om vad som har hänt på sistone!

I nästa inlägg kommer ni kunna läsa om segern borta på Kristinehamn under helgen, håll till godo!

“Den sköra linan”
2021-11-18 12:54

Då var det dags att kladda lite igen, ska bara fatta mig ganska kort om de två senaste matcherna dock, man tappar lätt fokus när man haft ett kortare uppehåll, som kändes som flera månader.. men nu har det varit, och är, en ganska hektiskt period med tre matcher på en vecka och här ska vi sammafatta de två senaste förlusterna mot Karlskoga respektive Filipstad.

I lördags åkte vi till Karlskoga och fick stryk med 8-2 efter att ha haft 30 min där vi spelat riktigt bra, och Chris var en gud i målet, dock så tröt orken i slutänden när vi valt att gå på två femmor, och dessutom fick två halvskador. Karlskoga som körde på tre femmor hela matchen kunde äta upp oss och siffrorna rann iväg lite med några sena baljor i tredje perioden.

I tisdags kom ett formstarkt Filipstad på besök till ladan, och de sparade inte krutet inledningsvis och de gjorde snabbt uppförsbacken för brant för att orka komma ikapp. Det small direkt som sagt och 0-3 var en förödande start. Vi kröp gång på gång närmare men Filipstad låg och lurade på våra misstag och va dödligt effektiva på dom, så det blev aldrig riktigt spännande, men jämnare än föregående match, slutresultatet blev 6-9.

Starten av säsongen kunde ju inte ha varit bättre för oss med tre raka vinster och innebandylivet lekte, men det är en skör lina mellan hopp och förtvivlan och nu står vi här med tre raka förluster istället. Vi borde ha haft med oss åtminstone poäng från Hultsberg matchen, men nu blev det inte så, de två senaste matcherna är inget att orda om, Karlskoga och Filipstad va helt enkelt bättre.

Imorgon fredag ska vi bege oss hela den långa vägen till Årjäng för att ta oss an Nordmarkens IBF som för tillfället parkerar på en sista plats. Här blir det givetvis väldigt viktigt för oss att se till att komma hem med alla poäng för att vända på den tråkiga trend vi är inne i nu.

Ett längre sammandrag av den matchen kommer komma under helgen eller senast måndag.