SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Inför DM!
2021-09-15 15:33

På lördag är de så äntligen dags för lite tävling! DM står för dörren och det är vi i Edebäck som står som värd här hemma i Ekshärads Sporthall, även kallad Ladan. 

På besök kommer GS86 och Filipstad. Det var menat så att även Olsäter skulle delta, men dom har lämnat återbud, vilket nu gör att de matcherna som spelas blir än viktigare.

 

 

Schemat ser ut enligt följande! 

 

Edebäck IBF - Filipstad IBK 10:00

 

Edebäck IBF - GS86 13:00

 

GS86 - Filisptad IBK 16:00

 

 

 

 

 

Här kommer lite tankar om motståndarna från Coach Gadevall:

 

Filipstad: Riktigt tufft motstånd direkt kl 10.00 när vi möter ett av lagen jag tror kommer hamna på den övre delen av div2. Med Endl och Nordblad i spetsen så har ju Filipstad några av seriens bästa spelare så gäller att vara vakna.

GS86: Har ingen större koll på GS86s trupp men antar att Samuel, Nord och comp. tuggar på, och dom har ju redan under försäsongen hunnit slagit Nilsby som säkert blir ett topplag i div1 så vi kommer ha två mycket tuffa matcher.

Under DM kommer vi ju inte ställa upp med exakt samma lag som under seriespelet då vi ej får använda någon junior/spelare från vår sammarbetsklubb Hagfors IBS under DM. Så en bra chans för våra seniorer som är på gränsen mellan A och U att visa upp sig

 

 

Stark upphämtning räckte inte hela vägen..
2020-10-22 09:25
I lördags styrde vi skutan mot Forshaga för att ta oss an GS86.
Vi var fortsatt skadeskjutet och saknade en del viktiga pjäser, men fick en fin förstärkning och mycket rutin i form av Simon Larsson som ställde upp och gjorde det med bravur, även om det satt långt inne att erkänna det själv. 
I högtalarna dundrade den gamla slagdängan "Pink & Rockn Roll" från The Pinks när vi kom ut för matchvärmning, en något tveksam musik att värma till i mina öron men kan mycket väl förstå att det rimmar bra för hemmalaget som spelar i just färgen Rosa, charmigt. 

Första perioden
Än en gång startar vi matchen ganska piggt, precis som i de två första omgångarna, men den här gången upplever jag inte att vi slår av på tempot och tillåter lika många misstag som tidigare.
Efter 08:09 kommer matchens första mål och det är hemmalaget som tar ledningen, det stod och vägde och det kunde lika väl ha kommit åt andra hållet. Vi fortsätter streta på och perioden börjar gå mot sitt slut, och det känns som en helt klart godkänd period och 1-0 i baken är ju ingenting, men så kom matchens första utvisning, tilldelad oss och den förvaltade GS väl och 2-0 var ett faktum. 
Nu är 2-0 i innebandy ingenting, men ur ett psykologiskt perspektiv satte det lite grillor i huvudet med ett så sent mål.

Andra Perioden
Denna period skulle bli ett ordentligt ställningskrig med många tuffa kamper och väldigt många chanser åt båda håll och framförallt ett strålande målvaktsspel! 
Vi behövde spräcka nollan för att komma in mer i matchen och för att ge dom lite nerver, så blev inte fallet dock, för efter 16:50 spelade i andra perioden kom 3-0 målet. Någon gamnacke för det fanns dock inte att prata på, för efter 17:54 fick vi äntligen bevittna nätrassel när en GS spelare misslyckas totalt med en rensning och friställer Jacob Bååth som sedan skickar upp målvakten på läktaren och enkelt kan lägga in reduceringen till 3-1. Jacobs första mål i Herrlaget för övrigt.
5 sekunder innan pausvila är olyckan framme igen, dock inte med ett mål som följd utan en 5 minuters utvisning efter en närkamp som knappast var så brutal, en tvåa hade vi kunnat köpa men domarna resonerade annorlunda. 

Tredje Perioden
Vårt mål med starten av tredje perioden var givetvis att försöka döda av denna utvisningen vi ådrog oss. Vi fick inte den bästa start man kan tänka sig, 14 sekunder in i period tre DUNDRAR Kristoffer Nord i GS in 4-1 bakom Tutti i målet med något av det sjukaste skott jag och vi alla bevittnat, det var bara att lyfta på hatten, tyvärr. Det skulle även falla ett 5-1 mål i detta boxplay innan det var utrett.
Tunga siffror att ta sig an, men vi har mycket tid kvar ändå och vi kör på. Efter 10:44 fick vi så vårt första powerplay, och då var det dags för nätrassel igen. Spelet i powerplay var inte strålande och vi hade svårt att få till rull, men till slut hamnade bollen hos Emil Åkerlund som inte va sen att slå till den med ett rejält skott som tog vägen ribban in, 5-2. 
Något som varit lite av vår akilleshäl hittills dock är att vi direkt efter en reducering slappnat av och börjat spela lite avigt, som även leder till individuella misstag. Så blev även fallet denna gång och pang bomm så var det 6-2. 
Något som man ändå får imponeras över är vår vilja och kämpaglöd. 16:04 bestämde sig Marcus "Pillet" Persson för att ta saken i egna händer och satte fart ända från egen zon och körde slalom mellan tre man, tunnlade den fjärde och avslutade med att distinkt sprätta upp bollen i krysset bakom GS målvakten. Kandidat till årets mål, helt klart! finns dokumenterat på film dessutom. 
Detta gav oss en rejäl kick och bara 9 sekunder senare så smäller det igen! Jacob Nilsson slår in 4-6 och nu är det minsann vittring, och gott om tid kvar! 
Vi chansar och tar ut målvakten för att få en extra gubbe på plan och får genast fast bollen och börjar rulla, Pillet ger sig av på ännu en tur runt försvararna och precis som han ska till att avlossa sitt patenterade skott så ser han en lucka till höger om sig, där står Jon Åkerlund med öppet mål, som får passet och detta var ett läge som han givetvis inte missade. Nu är det 5-6 och GS tar omgående en timeout.
Vi tar ut Tutti och fortsätter med en man mer på banan, men denna gång är vi inte lika lyckosamma med att få fast och få rull på bollen, tiden går och paniken sprider sig och besluten blir sämre, och så kommer istället spiken i kistan när GS slår in 7-5 i tom bur, vilket som också blir slutresultatet. 


Otroligt surt givetvis! Men detta är ändå något positivt att ta med sig, det blir bättre och bättre för var match, och så småningom så kommer vår tur. 

På Lördag är det dags för hemmamatch i Ladan igen! Denna gång är det Dottevik som kommer på besök. Seriekonkurrent från förra säsongen, där dom hade ett otroligt slagkraftigt lag, ingen skillnad nu direkt och det kommer bli en tuff nöt att knäcka. 

Vi behöver all stöttningen vi kan få! Restriktionerna med endast 50 personer på läktarna kvarstår och det gäller samma som förra hemmamatchen, först till kvarn genom att beställa biljetter på vår mail edebackib@gmail.com 
60kr kostar det och summan ska swishas till oss. 
Förlust även i hemmapremiären..
2020-10-12 21:11
I fredags spelade herrlaget hemmapremiär, men innan matchen väntade vi liksom hela Sverige på ett regeringsbeslut, givetvis angående restriktioner. Där kom dom fram till att 50 personer kommer fortsätta vara taket på antal personer (publik) som får vistas i en sporthall, ishall, bandyhall, ja ni fattar.. 
Så, kvällens hemmapremiär fick bevittnas av 50 personer, enligt reglerna, riktigt så många tror jag inte hittade hit dock! Men det var inte långt undan. 
Det va en skadedrabbat gäng som kom till Ladan för att möta Skattkärr, vi saknade så väl offensiv som defensiv spets. Både Felix Klein, Linus Sander och Emil Åkerlund saknades. 
Matchen då?

Första perioden
Planen var att gå ut och rivstarta i ett rasande tempo och överraska Skattkärr, det är absolut ingen omöjlighet, särskilt inte här hemma i Ladan. Det blev också en flygande start, likt premiären borta mot Karlskoga, med ett tidigt ledningsmål signerat André Lindgren, på pass av Daniel Pereira. 
Men också likt premiären lät inte kvitteringen eller underläget vänta på sig när Skattkärr snabbt skakade av sig kallduschen. Efter 16 minuter spelat hade de ryckt ända upp till 1-5 och vi visar för tillfället inte upp något av det vi lovade varandra i omklädningsrummet innan match.
Vi skulle dock se till att snygga till siffrorna betydligt inför paus, och helt plötsligt var inte underläget så farligt ändå, med tanke på motståndet. 18.13 reducerade Lindgren med sitt andra mål för kvällen i powerplay på ett otroligt läckert pass från Marcus "Pillet" Persson, och strax därefter 3-5 av Daniel Pereira. 

Andra perioden
Med lite mer råg i ryggen kom vi in i andra perioden där vi omgående var tvungen att döda av en utvisning som vi ådrog oss precis på paus. Den fixade vi galant och nu var det dags att ta upp jakten på ytterligare reducering. Vi stretade på bra, men det hjälpte inte tyvärr när allt studsar fel, åt båda hållen. Skattkärr drygade ut sin ledning både en och två gånger, till 3-6 och 3-7. 
Än en gång gör vi dock påpassligt ett sent mål som ger oss lite energi när vi går in för pausvila, André Lindgren slår till med sin tredje balja för kvällen, med vad som förmodligen var hans lösaste skott någonsin! men den gick in, huvudsaken. 

Tredje perioden
Den fick vi börja i powerplay, och hoppet spred sig runt omkring i laget och i publiken. Detta powerplay var inget vi förvaltade bra alls och det skapade istället lite frustration och vi tappade lite fokus, då small det direkt, två mål inom loppet av en minut och hoppet släcks.
Alex Forsdal skulle bli vår siste målskytt för kvällen när han slår in 5-9 efter 13.42.
Slutresultatet blir till sist 5-12.


Nu är det dags att ladda om batterierna med en träningsvecka och förhoppningsvis några glädjande besked på skadefronten! På lördag tar vi oss an GS86 på bortaplan. 17:00 startar den matchen och vi får återkomma om hur vida den matchen kommer att livesändas eller ej.
Tung förlust i seriepremiären!
2020-10-06 19:21
Seriepremiär!

I lördags spelade herrlaget en efterlängtad seriepremiär i Herrar Division 2.
Men för att backa bandet lite och uppdatera om vad som har hänt på sistone? Jo, vår förra säsong fick ju i våras ett abrupt slut i Covid-19s fotspår som lamslog en hel värld. Vi gjorde oss redo för att åka och möta Kristinehamn på bortaplan men fick istället beskedet att resten av säsongen var inställd och vi blev omgående uppflyttade i division 2. 

Sedan dess har en intensiv för säsong med barmarks träning och ett par träningsmatcher följt och nu var det då dags för den så länge efterlängtade seriepremiären i Herrar Division 2. 
Vi började med Karlskoga IBF borta, en på förhand mycket tuff match mot ett topptippat Karlskoga. Det var dock vi som tog tag i taktpinnen och startade matchen helt klart piggast, och tog så småningom ledningen med 0-1 efter att Emil Åkerlund hittat Robin Jansson fri i slottet som bara hade att raka in ledningsmålet.
Vi fortsatte piggt och hade bud på ytterligare mål, men Karlskoga jobbade sig så sakteliga in i tillställningen och kunde med ungefär halva första perioden kvittera och med det fick dom också ett momentum som snabbt resulterade i ett ledningsmål till 2-1, vilket sen blev i paus.

Andra perioden rivstartades av Karlskoga när vi inte riktigt var på tårna och redan efter 36 sekunder drygades ledningen ut till 3-1, som sen blev 4-1 i ett efterföljande powerplay.
Det var en mycket virrig period för oss och vi fick mestadels ägna oss åt försvarsspel. När vi väl kom upp i plan hade vi svårt att få fast bollen och det skapades inget farligt. Vi skulle mot slutet av perioden försöka koncentrera oss på att hålla 4-1 perioden ut, men inte heller det gick vår väg då vi fick en otroligt billig utvisning mot oss och ett 5-1 mål som kom att bli avgörande som det känns.

Tredje perioden var det dock vi som rivstartade och Karlskoga såg riktigt tagna på sängen ut när Daniel Pereria serverade Noel Michelsson öppet mål och 5-2 var ett faktum. Vi fortsatte streta på och skapade lägen men än en gång något turligt hittar istället Karlskoga nätet och avståndet utökas till fyra mål igen.
Efter halva tredje perioden drar vår speedkula Marcus "Pillet" Persson fram och får med sig en straff som kapten Andreas "Bobby" Carlsson hänsynslöst förvaltar och Karlskogas ledningen är återigen ner på tre, ställningen alltså 6-3. Oturen hade dock inga planer på att sluta grina oss i ögonen idag, för bara drygt 30 sekunder efter detta kommer Karlskogas svar, 7-3. Detta blir så småningom både 8 och 9-3 innan vi gör en sista slutforcering och försöker komma undan med hedern i behåll.
Slutresultat skrivs till 10-5 i hemmafavör. Nästa match 
Den spelas på Fredag, hemma i "Ladan" eller Ekshärads Sporthall som den heter för utomstående. Då är det Skattkärrs IK som gästar oss, ett annat tippat topplag. 
Matchen drar igång 20:00 och vi får ha 50 personer i publik enligt senaste restriktionerna, och då är det enligt följande som gäller. 

Först till kvarn! och förköpet sker via via vår edebackib@gmail.com
Summan är 60kr och den kommer ni få swisha.
2020-10-01 08:48
Hall information till gästande lag och publik, se dokument
SIBF:s rekommendationer för träning
2020-09-30 13:01

För dig som föreningsledare        

·        Aktiva och ledare ska få information om att de ska stanna hemma om de känner                     minsta symtom eller på annat sätt inte känner sig helt friska.

·        Vistas i arenan så kort tid som möjligt och byt gärna om hemma.

·        Uppmana föräldrar eller andra att inte uppehålla sig i arenan under träningen.

·        Tvätta och sprita händerna ofta.

·        Lämna avbytarbås och omklädningsrum rent och snyggt.

·        Uppmana deltagarna att byta om hemma.

·        Undvik kollektivtrafik om det är möjligt.

 

 

För dig som deltagare
·        Stanna hemma om du känner minsta symtom eller på annat sätt inte känner dig helt             frisk.

·        Vistas i arenan så kort tid som möjligt och byt gärna om hemma.

·        Tvätta och sprita händerna ofta.

·        Undvik fysisk kontakt som inte är en nödvändig del av spelet.

·        Drick inte ur andras vattenflaskor.

·        Använd inte andra spelares utrustning.

·        Lämna avbytarbås och omklädningsrum rent och snyggt.

·        Undvik kollektivtrafik om det är möjligt.

 


Nyheter från våra lag
Herrar Division 2, 29/04 22:07 
Herrar Division 2, 26/09 14:04 
Herrar Division 2, 22/09 21:26 
Herrar Division 2, 13/09 08:51 
Herrar Division 2, 26/01 13:47 
Herrar Division 2, 25/01 08:35 
 
VÅRA SPONSORER