SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Förlust även i hemmapremiären..
2020-10-12 21:11
I fredags spelade herrlaget hemmapremiär, men innan matchen väntade vi liksom hela Sverige på ett regeringsbeslut, givetvis angående restriktioner. Där kom dom fram till att 50 personer kommer fortsätta vara taket på antal personer (publik) som får vistas i en sporthall, ishall, bandyhall, ja ni fattar.. 
Så, kvällens hemmapremiär fick bevittnas av 50 personer, enligt reglerna, riktigt så många tror jag inte hittade hit dock! Men det var inte långt undan. 
Det va en skadedrabbat gäng som kom till Ladan för att möta Skattkärr, vi saknade så väl offensiv som defensiv spets. Både Felix Klein, Linus Sander och Emil Åkerlund saknades. 
Matchen då?

Första perioden
Planen var att gå ut och rivstarta i ett rasande tempo och överraska Skattkärr, det är absolut ingen omöjlighet, särskilt inte här hemma i Ladan. Det blev också en flygande start, likt premiären borta mot Karlskoga, med ett tidigt ledningsmål signerat André Lindgren, på pass av Daniel Pereira. 
Men också likt premiären lät inte kvitteringen eller underläget vänta på sig när Skattkärr snabbt skakade av sig kallduschen. Efter 16 minuter spelat hade de ryckt ända upp till 1-5 och vi visar för tillfället inte upp något av det vi lovade varandra i omklädningsrummet innan match.
Vi skulle dock se till att snygga till siffrorna betydligt inför paus, och helt plötsligt var inte underläget så farligt ändå, med tanke på motståndet. 18.13 reducerade Lindgren med sitt andra mål för kvällen i powerplay på ett otroligt läckert pass från Marcus "Pillet" Persson, och strax därefter 3-5 av Daniel Pereira. 

Andra perioden
Med lite mer råg i ryggen kom vi in i andra perioden där vi omgående var tvungen att döda av en utvisning som vi ådrog oss precis på paus. Den fixade vi galant och nu var det dags att ta upp jakten på ytterligare reducering. Vi stretade på bra, men det hjälpte inte tyvärr när allt studsar fel, åt båda hållen. Skattkärr drygade ut sin ledning både en och två gånger, till 3-6 och 3-7. 
Än en gång gör vi dock påpassligt ett sent mål som ger oss lite energi när vi går in för pausvila, André Lindgren slår till med sin tredje balja för kvällen, med vad som förmodligen var hans lösaste skott någonsin! men den gick in, huvudsaken. 

Tredje perioden
Den fick vi börja i powerplay, och hoppet spred sig runt omkring i laget och i publiken. Detta powerplay var inget vi förvaltade bra alls och det skapade istället lite frustration och vi tappade lite fokus, då small det direkt, två mål inom loppet av en minut och hoppet släcks.
Alex Forsdal skulle bli vår siste målskytt för kvällen när han slår in 5-9 efter 13.42.
Slutresultatet blir till sist 5-12.


Nu är det dags att ladda om batterierna med en träningsvecka och förhoppningsvis några glädjande besked på skadefronten! På lördag tar vi oss an GS86 på bortaplan. 17:00 startar den matchen och vi får återkomma om hur vida den matchen kommer att livesändas eller ej.

Nyhetsarkiv
Inför DM! 2021-09-15 15:33
2020-10-01 08:48
Corona info2020-03-12 14:12
 
VÅRA SPONSORER