SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Inför Kristinehamn hemma!
2021-10-15 09:52

Idag tar vi emot Kristinehamns IBF i Ladan, matchen startar 20:00 och här nedan kommer lite kommentarer från Coach Gadevall om läget i laget och lite kort om dagens motstånd.

 

 

Kristinehamn hemma ikväll, hur är känslan i truppen?
Känslan är bra efter 2 raka vinster och vi laddar för att ta 3 poäng. Några frågetecken på en del pga sjukdom och skador men vi får tillbaka några viktiga gubbar som missade Arvika matchen, vi får dessutom med oss Johan Jonasson för första gången denna säsong som vi har gjort klart med på dubbellicens från HIBS.

Vad har vart nyckeln till de två inledande segrarna?
Hårt jobb och en grymt bra moral där alla gör sitt till kollektivet. Vi har pratat mycket om att årets Div2 är extremt jämn och alla kan slå alla så vi behöver vara laget som jobbar hårdast och verkligen krigar hela matcher. Sen såklart väldigt bra defensiv och tutti i kassen

Vad tror du om Kristinehamn?
Brukar alltid vara tuffa och jämna matcher mot Kristinehamn och tror inte denna gång blir ett undantag. Enligt mig har dom en av seriens vassaste spelare när han har sin dag i Victor Rudsvik så gäller att hålla koll på han.

 

 

#dansaåvanäck

Enorm kämpainsats gav andra raka!
2021-10-11 15:52

I lördags begav vi oss till Arvika Sporthall för att möta just Arvika, och som jag var inne på i föregående inlägg hade vederbörande helgen före i sin seriepremiär åkt på en riktigt tung smäll mot Dottevik med hela 11-3. Detta var vi givetvis medvetna om skulle fungera som tändvätska när vi kom på besök, men det räckte inte! Vi var numret större hela matchen och vann mycket rättvist med 1-4 efter en av dom bästa lag insatserna Coach Gadevall sett sen han tog jobbet som Tränare i Edebäck. 

 Första perioden: 

En bra uppvärmning och ett grymt taggat gäng kom ut till spel, men Arvika såg inledningsvis pigga ut och vi delade skapligt på lägena men inga livsfarliga målchanser. Efter 8 minuter drog Arvika på sig matchens första utvisning, och då kom chanserna, en i burgaveln och en fantastisk räddning när Arvikas målvakt fick sträcka ut ordentligt! men inget mål.

Målet skulle dock komma, första efter 11.43 då Pereira mycket påpassligt tog vara på ett slarv från en Arvika back som stod och halvsov och kunde transportera den bakom mål och sen slå in den i slottet där Daniel Svensson väntade och kunde enkelt raka in sitt tredje mål för säsongen, 0-1. Mer skulle det inte bli den här perioden.

 

 

Andra perioden:

En riktigt rörig och kaosartad historia, vi fick efter drygt 7 minuter med oss utvisning för hårt spel, och den satte igång en riktig cirkus och så väl hemmalaget som deras fans tände till ordentligt. När den berörde spelare suttit i cirka 30 sekunder så åkte han på ytterligare en utvisning för protest mot domslut och fick således sitta ytterligare två minuter efter den första va avklarad, viket inte gjorde stämmningen bättre i hallen.

Kanon! tänkte vi, bra läge att gå ifrån till 0-2, men riktigt så blev det inte, överhuvudtaget. Vi skapade knappt en målchans och istället för att utöka vår ledning så kvitterade Arvika precis när dom blev fulltaliga till 1-1.

Detta kändes psykologiskt väldigt tungt så klart, och det blir lätt att fokuset hamnar på andra saker efter en sådan situation, och det har genom åren varit just typiskt Edebäck. Idag använde vi det dock som tändvätska och återtog istället ledningen efter en soloräd längs kanten av Jon Åkerlund som läckert kunde placera in den bakom Arvikas keeper och vi går återigen till pausvila med en ledning.

 

 

Tredje perioden:

Stärkta av avslutningen på andra perioden kom vi ut och tog snabbt tag i taktpinnen även i tredje perioden. Vi hade ganska tidigt en boll inne genom Pillet, som dock dömdes bort, varför vet vi inte och lär förmodligen inte få något vettigt svar på det. Pillet skulle dock inte låta detta tynga honom särskilt länge då han efter 8 minuter gav sig iväg på en av många soloräder och fick ett brutalt slag på sin klubba och armen restes från domaren, men Pillet fortsatte sin färd och fick med sig målvakten på fall och kunde enkelt placera in 1-3 i det bortre hörnet.

Mycket Pillet i den här perioden, och mer skulle det bli! för att döda av tid tog han mot slutet av matchen med sig bollen ner i hörnet och höll bollen där, i rörelse, i strax över minuten innan en Arvika spelare tröttnade och tog till medel som ledde till en två minuters utvisning för otillåten trängning. Där punkterade vi sedan matchen när Arvika än en gång slarvade med bollen bakom mål, denna gång var det Jacob Nilsson som fiskade upp den och slog fram den till Emil Åkerlund som spikade slutresultatet 1-4.

 

Det va stundvis en spännande tillställning men vi har ändå bra koll på grejerna och det landar till slut i en stabil seger. Tutti i mål har ännu en riktigt bra dag på jobbet! och han skulle lika gärna ha kunnat behålla baskern, men den ska enligt seden skickas vidare och det va verkligen inte inte så att man var avundsjuk på att ta ett sådant beslut den här dagen, den skulle ha kunnat gå till vem som helst för alla gav verkligen 110%. Det blev till slut, som ni såg på Instagram, Pillet som fick äran att pryda hatten. 

 Återigen en ny träningsvecka och på Fredag vänder vi hemåt tillbaka till Ladan för att ta emot Kristinehamn. Detta är ett lag som vi historiskt sett har spelat otroligt jämna matcher mot, det är ofta som uddamålet skilt oss åt.

Så nu vet ni vad som väntar er på Fredag, en spännande kväll i Ladan slår väl Postkodmiljonären, Idol och allt vad det är på burken. Kom och hjälp oss bärga ytterligare tre poäng istället! alltså, Fredag 20:00, väl mött!

 

#dansaåvanäck

Seger i hemmapremiären!
2021-10-04 19:23

I fredags kväll så var den efterlängtade dagen äntligen här, det var dags för seriepremiär i Herrarnas Division 2! och i första omgången var det Skattkärr som gästade Ladan, ett tippat topplag som kom på besök, som av ren kuriosa tippat oss som jumbo. 

Detta skulle bli en svängig och otroligt, nästa onödigt, jämn tillställning och det flesta på läktarens kortsida mer eller mindre satt i luften de sista minuterna av matchen. Det slutade med en 6-5 seger för oss, efter paus siffrorna 1-2, 2-2, 3-1.

Vi tar det som vanligt i från början.Första perioden: 

Vi var ett mycket taggat gäng som kom ut till spel, och det syntes tämligen omgående då vi tog ett starkt grepp om taktpinnen och kunde redan efter drygt fem minuters spel ta ledningen med 1-0 efter otroligt fint klapp klapp spel mellan Pillet som slog ett pass till Brokvist som snabbt hittade tillbaka till Pillet som hittat en ny position och hade bara att raka in den i det öppna nätet. 

Ju längre perioden gick, desto svårare fick vi att få fast bollen i Skattkärrs zon och de började istället att bita sig fast i vår, och detta resulterade så småningom i en utvisning för upprepade förseelser för oss. Detta powerplay resulterade i en kvitteringen och bara drygt 40 sekunder efter det så tog även Skattkärr ledningen i matchen och det va nog bara tur att perioden nästan va till ända, för Skattkärr va riktigt på gång. 1-2 efter första perioden.Andra perioden:

Skattkärr skulle dock fortsätta på sin inslagna väg i den andra perioden, och det skulle bara dröja en minut innan den förre detta HIBS spelaren, som även gästspelat i Edebäck, Isac Wessman skulle fullkomligt dundra in 1-3 till bortalaget.

Helvete tänkte vi, sämre start kunde man väl knappast få på denna perioden, men jo då det kunde man, efter drygt tre minuter spelade så utökade Skattkärr ledningen igen till 1-4 och i samband med detta tog Coach Gadevall en mycket behövlig timeout! 

En timeout som skulle visa sig troligtvis bli matchavgörande. Den var väl från början mest tänkt att stoppa blödningen defensivt i första hand, men den skördade även frukt offensivt ganska omgående när Brokvist var framme i poäng protokollet igen, denna gång med ett mål! detta efter 4.20 av perioden. 

Sen väntade en låååång trevande period av matchen där båda lagen bytte målchanser med varandra hej vilt, och det var så klart otroligt viktigt att få in nästa mål, för båda två. Lyckligtvis var det vi som drog det längsta strået där, när vi efter 18 minuter tilldömdes en straff, en straff som vår inlånade junior Daniel Svensson på ett galet galant vis hanterade, med några läckra “golvzorro” finter så såg han till att vi kröp än närmare. 3-4 gott folk! och pausvila.Tredje perioden: 

Den trevande perioden av matchen tog ny fart och nu var det så klart ännu viktigare för båda lagen att göra mål, och även denna gång var det vi som gjorde det! efter nästan exakt halva perioden spelad var det vår norska raket Daniel Pereira som hittade rätt efter att André Lindgren läckert serverat honom. Just André Lindgren skulle resten av den perioden handla mycket om, för bara drygt 3 och en halv minut senare var det dags igen, men nu var det han själv som hittade nätmaskorna bakom Skattkärrs målvakt efter en tämligen tilltrasslad situation. Nu var vi helt plötsligt i ledningen med 5-4! 

En ledning som bara varade i en minut dock, Skattkärr kom omgående med en replik, givetvis mycket viktig för dom och minst lika dräpande för oss. Men vi såg till att gjuta nytt mod och fortsatte trycka på som vi gjort hela perioden och efter 16 minuter så smäller det i nättaket i Skattkärrs målbur när vår notoriske poängmaskin Pillet klappade in ett direktskott på en klinisk (!) kross pass från, ja gissa vem? André Lindgren så klart, och vi var åter i ledningen.

I samband med målet drabbades vi av en utvisning, något som ingen tycktes kunna förstå, men sen när det blev klart så var det väl egentligen inget att snacka om. “Felaktigt beträdande av spelplanen”, mer än så behöver vi inte snacka om det. Själva boxplayet då, det gick vi in och dödade på ett exemplariskt vis! när det va över väntade två minuter av spänning som ur värsta skräckfilms scenariot. Tack och lov så fixade vi det och gick segrande ur matchen med 6-5. Och ett stort jubel utbröt vid vårt mål där det firades vilt och senare hurrades för segern.

 Nu väntar en ny träningsvecka och på lördag reser vi till Arvika, ett Arvika som lär vädra stor revanschlusta efter deras storförlust i deras derby seriepremiär mot Dottevik med 11-3. Vi lär få det svettigt! 

 

Tack alla ni som kom och stöttade oss i hemmapremiären och även ett stort tack till er som köpte matchen och kollade hemifrån! Ni är guld värda allihopa. 

 

#dansaåvanäck

Genrep med bitter eftersmak..
2021-09-30 19:55
I torsdags samlade vi trupperna för att genreps inför årets säsong, och det var Hertzöga som kom till Ladan på besök.
En match med många ansikten, som kom att sluta något katastrofalt för oss efter en riktigt svag avslutning på andra perioden och en hemsk! tredje period. 
Vi tar det från början… 
 
 
Första perioden: 
Det va ett påslaget Hertzöga som kom ut till matchstart och tog ganska omgående tag i taktpinnen, och gjorde det med två snabba mål och ställningen var således 0-2.
Efter det vaknade vi till lite och kunde ganska snabbt gå upp och både kvittera ställningen och strax senare ta över ledningen.
 
Andra perioden:
Det fortsatte på den inslagna vägen i andra och vi fullständigt dominerade tillställningen stundvis och ryckte ifrån till 7-3 och 9-4.
Det som hände sen, det finns det tyvärr ingen rimlig förklaring till. Vi blev försatt i någon slags koma, och det va inte Hertzöga sena att utnyttja, med tre snabba reduceringar innan pausvila inför tredje perioden så var det helt plötsligt en jämn match (9-7) som stod och vägde. Ganska kraftigt åt motståndarens håll.
 
Tredje perioden:
En period som skulle visa sig bli en direkt kopia av hur andra perioden avslutades. Det va lika virrigt, nonchalant och viljelöst och ett lag som Hertzöga kan man inte ge de här marginalerna, ett rutinerat gäng som visste hur man skulle använda sig att detta övertag, och som utnyttjade det till fullo kunde så småningom både kvittera och ta ledningen i matchen, 9-10.
Vi va tyvärr alldeles för lamslaget för att kunna hämta oss, matchen slutade med seger för Hertzöga med 9-10.
 
 
Det är ”bara en träningsmatch” va nog orden som gick genom tankarna i huvudet på många, men det är likväl totalt oacceptabelt att göra en sån här insats så när in på seriepremiären kunde vi alla slå fast. Vi får hoppas det det fungerar som någon form av en tändvätska inför fredagen då Skattkärr kommer och gästar Ladan i seriepremiären i Herrar Division 2.
 
Matchen spelas alltså på Fredag 20:00, och vi kommer då behöva allt stöd vi kan tänkas få i en sån här viktig match! Ställ in de ni har planerat och kom in värmen och stötta oss. Väl mött
Uttåg ur DM, men blickarna framåt!
2021-09-23 10:17

Under helgen som var så arrangerades gruppspel i DM i Ekshärads Sporthall (Ladan). Edebäck, Filipstad och GS86 var lagen som deltog, (Olsäter drog sig ur).

resultatet av denna helg blev att GS86 tog sig vidare efter två imponerande insatser trots efter vad som verkade vara lite manfall för dom.

 

Vi sikta givetvis högt i detta gruppspel, vi har sen tidigare väldigt fin statistik när det kommer till just DM, med semifinaler mot både HIBS och Karlstad IBF de senaste säsongerna.

Denna gång tog det dock stopp lite för tidigt, vi gjorde ändå en väldigt bra match på morgonen mot Filipstad, men det kändes även som att vi tog ut väldigt mycket av vår energi just där, och orkade inte med ett otroligt frenetiskt GS86 i den andra matchen 13:00.

 

 

 

Men för att backa bandet och gå igenom första matchen!

 

Första perioden: första matchen, den var alltså mot Filipstad, en match som startade 10:00 för övrigt, här hade vi en motståndare som startade matchen betydligt piggare än vad vi gjorde och tog rättvist ledningen efter lite slarv från våran del. Kändes inte riktigt som vi kom in i matchen i första perioden. 

 

Andra perioden: Då skulle det dock bli andra bullar, vi slog på strömbrytaren i nacken och det gav omedelbar effekt! Jacob Nilsson kom flygandes längs kanten, som så många gånger förr, och med en avig fint gjorde han bort sin försvarare och slog in kvitteringen vid bortre stolpen. 

I ett efterföljande Powerplay kunde sen vår efterlängtade hemvändare Eric Westlund göra sitt första tävlingsmål i Edebäck tröjan på många år. Vi snurrade friskt runt boxen men tycktes ha svårt att komma till avslut och få till skymningen framför mål, då tog Eric saken i egna händer, och den gamla klyschan “krysset är alltid ledigt” visade sig ha än en gång ha en enorm sanning i sig, 2-1 var ett faktum och ett riktigt skönt drag började infinna sig i Ladan. 

Strax därpå var det vår Kapten, aka. Bobby som prövade sig på en soloräd som började med en onödigt läcker tunnel som dock ledde till tappade balans, men på något sätt kom bollen ändå med, och på ett ännu märkligare  sätt så hittade den in i mål? Ja, Bobby själv vart lika förvirrad när lagkamraterna började omfamna honom då han trodde att bollen försatts i nät av en annan lagkamrat.  Denna balja hamnar under kategorin “va fan ble rä?”. 

Dock skulle 4-1 hamna under en annan, då bollen efter en snabb spelvändning hamnade hos Pontus Pettersson, vår exemplariske grovarbetare, som tog sig hela vägen fram till vad som verkade vara ett perfekt skottläge, men då nyttjade han istället sin backhand när han med sin praktiska splitvision såg Jacob Nilsson ren på bortre stolpen som bara hade att fösa in bollen i nät, troligtvis ett av hans enklaste mål i karriären.

 

Tredje perioden: om andra perioden var fart och fläkt skulle denna period nog anses som det motsatta, med ett mycket smart matchande dock såg vi till att hålla ledningen ända in i mål, och det var väl egentligen aldrig spännande? trots att vi började perioden med två raka utvisningar, som vi också döda på en enastående sätt. Vi hade också en 5-1:a i nät, men på något outgrundligt sätt valde rättskiparna för dagen att döma borta detta mål. 

 Match 2, GS86.

 

Första perioden: Likt matchen mot Filipstad så startade vi matchen lite på hälarna jämfört med våra motståndare som jag var inne på tidigare som spelade oerhört frenetiskt! detta gav frukt ganska omgående för deras del med både 0-1 och 0-2. Efter det tycktes vi får lite mer ordning på saker och ting och då skulle det heller inte dröja innan reduceringen kom, något turligt kan väl anses, då ett skott styrdes via Westlunds ben och in, men turmål räknas dom också!

Innan pausvila skulle vi också kvittera tillställningen genom ett långskott (om man nu kan kalla det de i den här hallen?) av Ludvig Ehne, som därmed gjorde sitt första mål i Edebäck tröjan, och kapten Bobby la givetvis beslag på bollen.

 

Andra perioden: inför andra kom vi in med råg i ryggen, kändes de som i vilket fall, efter en bra avslutning på första, men det syntes dock inte av i spelet. Denna period påminde väldigt mycket om första då GS snabbt slog till med två mål och var uppe i en 2-4 ledning. Nu hade vi dock mer problem att hitta tillbaka i matchen och istället kunde GS utöka ledningen två gånger om innan perioden var till ända, 2-6 i paus inför tredje. 

 

Tredje Perioden: ja, det blev mer eller mindre bara en transportsträcka till slutsignal kändes det som, och det enda som egentligen hände var att GS utökade sin ledning till 2-7 innan slutsignalen ljöd och vi fick inse att vi vart faktiskt helt utspelade.

 

 

Sammanfattningsvis så tar vi med oss det positiva från första matchen, och även så från andra givetvis, även om det enda kanske va att Ludde fick göra sitt första A-lagsmål för Edebäck. 

 

Nu vänder vi blickarna framåt mot dagens träningsmatch mot Hertzöga, en match som egentligen skulle ha spelats förra veckan, men som drastiskt fick flyttas. Nu blir den dock av och den startar 19:30. Denna träningsmatch blir den sista innan seriepremiären den 1:a Oktober då vi tar emot Skattkärr hemma! 

Inför DM!
2021-09-16 09:33

På lördag är de så äntligen dags för lite tävling! DM står för dörren och det är vi i Edebäck som står som värd här hemma i Ekshärads Sporthall, även kallad Ladan. 

På besök kommer GS86 och Filipstad. Det var menat så att även Olsäter skulle delta, men dom har lämnat återbud, vilket nu gör att de matcherna som spelas blir än viktigare.

 

 

Schemat ser ut enligt följande! 

 

Edebäck IBF - Filipstad IBK 10:00

 

Edebäck IBF - GS86 13:00

 

GS86 - Filisptad IBK 16:00

 

 

 

 

 

Här kommer lite tankar om motståndarna från Coach Gadevall:

 

Filipstad: Riktigt tufft motstånd direkt kl 10.00 när vi möter ett av lagen jag tror kommer hamna på den övre delen av div2. Med Endl och Nordblad i spetsen så har ju Filipstad några av seriens bästa spelare så gäller att vara vakna.

GS86: Har ingen större koll på GS86s trupp men antar att Samuel, Nord och comp. tuggar på, och dom har ju redan under försäsongen hunnit slagit Nilsby som säkert blir ett topplag i div1 så vi kommer ha två mycket tuffa matcher.

Under DM kommer vi ju inte ställa upp med exakt samma lag som under seriespelet då vi ej får använda någon junior/spelare från vår sammarbetsklubb Hagfors IBS under DM. Så en bra chans för våra seniorer som är på gränsen mellan A och U att visa upp sig

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 15/10 20:00
6 - 5  
Lör 9/10 16:30
1 - 4  
Fre 1/10 20:00
6 - 5  
Lör 18/9 18:30
Lör 18/9 13:00
2 - 7  
Lör 18/9 10:00
4 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
VÅRA SPONSORER