SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Totte är klar!
2021-04-12 17:53

Thomas “Totte” Gadevall har kritat på ett 1+1 årskontrakt för Edebäck Innebandy, och stannar alltså i klubben som han har spenderat 1 och ett halvt år i som headcoach. 

Här nedan följer en kortare intervju där vi tar del av Tottes tankar om valet och tankar inför kommande säsong.

 Vi börjar väl med den klassiska frågan hur känns det att sitta här med ett rykande färskt 1+1 kontrakt som Coach för Edebäck Innebandys herrlag?

  • Känns väldigt bra så klart! Är otroligt revanschsugen efter hur säsongen slutade sist, vi avslutade ju med två raka vinster och hade lag kvar som jag tror vi hade chans att slå, så det va lite surt att säsongen avbröts där. Var beslutet att stanna kvar i Edebäck svårt att fatta?

  • Nej! Jag har fått erbjudanden från andra ställen, men vi har länge haft en väldigt bra dialog här i Edebäck, har ganska samma syn på saker, ett väldigt bra samarbete och löpande dialoger under pågående säsong vilket underlättar mycket och framförallt trivs jag väldigt bra i Edebäck! En grym sammanhållning här. Hur går tankarna kring rekryteringen inför nästa säsong nu när vi som exempel tappade Pontus Henriksen till Dottevik? Någon speciell position som behöver förstärkas? 

  • Vi har givetvis en plan/scenario, och det finns vissa namn vi har kollat på och som känns realistiska, och som kommer fylla en viktig funktion i laget.När det gäller just rekrytering, så spelar ju Sportgruppen en del i pusslandet, hur tycker du samarbetet fungerar er emellan?  

  • Det funkar väldigt bra, vi har som jag sa tidigare en bra dialog och samma syn på saker så det ska bli kul att fortsätta jobba med herrarna i sportgruppen! Tankar kring ledarstaben?

  • En av de första frågorna innan jag valde att skriva på var om Sveriges bästa materialförvaltare Simon Karlsson skulle fortsätta! Simon betyder extremt mycket för spelarna i laget, men även för mig! Han får alla runt om att må bra och ger spelarna och mig alla förutsättningar vi behöver och det tror jag alla som har spelat i Edebäck stryker under på!Sen kollar vi väl även lite på en eventuell assisterande tränare till mig som hjälper mig lite med det taktiska. Slutligen, vad är målsättningen inför kommande säsong?

  • Ja, den har vi diskuterat mycket fram och tillbaka om! Etablera sig i division 2 är givetvis det som står högst på listan, och skapa en stark stomme för Edebäcks Herrlag, men också försöka få tillbaka intresset mer för innebandyn som nog tagit en del stryk i och med pandemin. Även försöka locka mycket folk på matcher och skapa den där grymma stämningen som det kan bli här i Ladan.
Två raka!
2020-11-12 09:50
En uppdatering från de senaste veckorna där vi tagit 5av6 poäng mot Filipstad och Grums! Efter många om och men har vi kommit till spel både mot Filipstad och Grums! Vi har saknat några viktiga gubbar och även motståndarna men Region Värmland har inte stoppat spel än så matcherna har blivit av. Mot Filipstad gör vi en stabil insats och börjar matchen med att göra de saker vi kommit överens om, i andra tappar vi lite. Vi kliver ner på folk inför sista och det ger önskat resultat! En kanon period som gör att vi förtjänar alla 3 poäng men Filipstad lyckas kvittera med 12 sekunder kvar, tungt men vi laddar direkt om för sudden. Inför sudden pratar vi om gå ut och våga vinna och efter 12 sekunder smäller Robin dit avgörandet, välförtjänt!
Efter matchen var vi inställda på att nu blir det nog inte några matcher på ett tag men inför lördagen hade inga restriktioner kommit så vi välkomnande Grums till Ekshärad. Vi hade en go känsla i truppen och var riktigt taggade på att ta första 3:an för säsongen, vi vet hur bra vi kan vara hemma i Ekshärad, och att vi tappade 4-1 hemma mot Dottevik skulle Grums få sota för! Vi saknar fortsatt några gubbar. Vi börjar bra i första för att vara lite sämre i andra men avslutar riktigt bra i tredje perioden och vinner matchen med stabila 15-5. Många som varit bra under dessa matcher, våran poängkung Marcs "Pillet" Persson förtjänar alltid att nämnas. Vi ska också rikta ett stort tack till vår samarbetsklubb Hagfors IBS som gjort de möjligt att vi lånat in Micke Danielsson, Johan Jonasson och Rasmus Ericsson till dessa matcher! Alla tre riktigt bra och vad sägs om Johans 11 poäng på 2 matcher  Tutti har börjat att visa gammal god form i kassen och det är viktigt för oss! Om det blir fortsatt spel har vi många viktiga hemmamatcher innan jul och siktar förstås på att fortsätta på det vinnande spåret!

/Coach Gadevall
Edebäck IBF - Skattkärrs IK
2020-10-07 09:04
Den spelas på Fredag, hemma i "Ladan" eller Ekshärads Sporthall som den heter för utomstående. Då är det Skattkärrs IK som gästar oss, ett annat tippat topplag. 
Matchen drar igång 20:00 och vi får ha 50 personer i publik enligt senaste restriktionerna, och då är det enligt följande som gäller. 

Först till kvarn! och förköpet sker via via vår edebackib@gmail.com
Summan är 60kr och den kommer ni få swisha.
Referat: Karlskoga IBF - Edebäck IBF 
2020-10-07 09:02
Seriepremiär!

I lördags spelade herrlaget en efterlängtad seriepremiär i Herrar Division 2.
Men för att backa bandet lite och uppdatera om vad som har hänt på sistone? Jo, vår förra säsong fick ju i våras ett abrupt slut i Covid-19s fotspår som lamslog en hel värld. Vi gjorde oss redo för att åka och möta Kristinehamn på bortaplan men fick istället beskedet att resten av säsongen var inställd och vi blev omgående uppflyttade i division 2. 

Sedan dess har en intensiv för säsong med barmarks träning och ett par träningsmatcher följt och nu var det då dags för den så länge efterlängtade seriepremiären i Herrar Division 2. 
Vi började med Karlskoga IBF borta, en på förhand mycket tuff match mot ett topptippat Karlskoga. Det var dock vi som tog tag i taktpinnen och startade matchen helt klart piggast, och tog så småningom ledningen med 0-1 efter att Emil Åkerlund hittat Robin Jansson fri i slottet som bara hade att raka in ledningsmålet.
Vi fortsatte piggt och hade bud på ytterligare mål, men Karlskoga jobbade sig så sakteliga in i tillställningen och kunde med ungefär halva första perioden kvittera och med det fick dom också ett momentum som snabbt resulterade i ett ledningsmål till 2-1, vilket sen blev i paus.

Andra perioden rivstartades av Karlskoga när vi inte riktigt var på tårna och redan efter 36 sekunder drygades ledningen ut till 3-1, som sen blev 4-1 i ett efterföljande powerplay.
Det var en mycket virrig period för oss och vi fick mestadels ägna oss åt försvarsspel. När vi väl kom upp i plan hade vi svårt att få fast bollen och det skapades inget farligt. Vi skulle mot slutet av perioden försöka koncentrera oss på att hålla 4-1 perioden ut, men inte heller det gick vår väg då vi fick en otroligt billig utvisning mot oss och ett 5-1 mål som kom att bli avgörande som det känns.

Tredje perioden var det dock vi som rivstartade och Karlskoga såg riktigt tagna på sängen ut när Daniel Pereria serverade Noel Michelsson öppet mål och 5-2 var ett faktum. Vi fortsatte streta på och skapade lägen men än en gång något turligt hittar istället Karlskoga nätet och avståndet utökas till fyra mål igen.
Efter halva tredje perioden drar vår speedkula Marcus "Pillet" Persson fram och får med sig en straff som kapten Andreas "Bobby" Carlsson hänsynslöst förvaltar och Karlskogas ledningen är återigen ner på tre, ställningen alltså 6-3. Oturen hade dock inga planer på att sluta grina oss i ögonen idag, för bara drygt 30 sekunder efter detta kommer Karlskogas svar, 7-3. Detta blir så småningom både 8 och 9-3 innan vi gör en sista slutforcering och försöker komma undan med hedern i behåll.
Slutresultat skrivs till 10-5 i hemmafavör. Nästa match 
Den spelas på Fredag, hemma i "Ladan" eller Ekshärads Sporthall som den heter för utomstående. Då är det Skattkärrs IK som gästar oss, ett annat tippat topplag. 
Matchen drar igång 20:00 och vi får ha 50 personer i publik enligt senaste restriktionerna, och då är det enligt följande som gäller. 

Först till kvarn! och förköpet sker via via vår edebackib@gmail.com
Summan är 60kr och den kommer ni få swisha.
 
VÅRA SPONSORER