Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Förlust även i hemmapremiären..
2020-10-12 21:11
I fredags spelade herrlaget hemmapremiär, men innan matchen väntade vi liksom hela Sverige på ett regeringsbeslut, givetvis angående restriktioner. Där kom dom fram till att 50 personer kommer fortsätta vara taket på antal personer (publik) som får vistas i en sporthall, ishall, bandyhall, ja ni fattar.. 
Så, kvällens hemmapremiär fick bevittnas av 50 personer, enligt reglerna, riktigt så många tror jag inte hittade hit dock! Men det var inte långt undan. 
Det va en skadedrabbat gäng som kom till Ladan för att möta Skattkärr, vi saknade så väl offensiv som defensiv spets. Både Felix Klein, Linus Sander och Emil Åkerlund saknades. 
Matchen då?

Första perioden
Planen var att gå ut och rivstarta i ett rasande tempo och överraska Skattkärr, det är absolut ingen omöjlighet, särskilt inte här hemma i Ladan. Det blev också en flygande start, likt premiären borta mot Karlskoga, med ett tidigt ledningsmål signerat André Lindgren, på pass av Daniel Pereira. 
Men också likt premiären lät inte kvitteringen eller underläget vänta på sig när Skattkärr snabbt skakade av sig kallduschen. Efter 16 minuter spelat hade de ryckt ända upp till 1-5 och vi visar för tillfället inte upp något av det vi lovade varandra i omklädningsrummet innan match.
Vi skulle dock se till att snygga till siffrorna betydligt inför paus, och helt plötsligt var inte underläget så farligt ändå, med tanke på motståndet. 18.13 reducerade Lindgren med sitt andra mål för kvällen i powerplay på ett otroligt läckert pass från Marcus "Pillet" Persson, och strax därefter 3-5 av Daniel Pereira. 

Andra perioden
Med lite mer råg i ryggen kom vi in i andra perioden där vi omgående var tvungen att döda av en utvisning som vi ådrog oss precis på paus. Den fixade vi galant och nu var det dags att ta upp jakten på ytterligare reducering. Vi stretade på bra, men det hjälpte inte tyvärr när allt studsar fel, åt båda hållen. Skattkärr drygade ut sin ledning både en och två gånger, till 3-6 och 3-7. 
Än en gång gör vi dock påpassligt ett sent mål som ger oss lite energi när vi går in för pausvila, André Lindgren slår till med sin tredje balja för kvällen, med vad som förmodligen var hans lösaste skott någonsin! men den gick in, huvudsaken. 

Tredje perioden
Den fick vi börja i powerplay, och hoppet spred sig runt omkring i laget och i publiken. Detta powerplay var inget vi förvaltade bra alls och det skapade istället lite frustration och vi tappade lite fokus, då small det direkt, två mål inom loppet av en minut och hoppet släcks.
Alex Forsdal skulle bli vår siste målskytt för kvällen när han slår in 5-9 efter 13.42.
Slutresultatet blir till sist 5-12.


Nu är det dags att ladda om batterierna med en träningsvecka och förhoppningsvis några glädjande besked på skadefronten! På lördag tar vi oss an GS86 på bortaplan. 17:00 startar den matchen och vi får återkomma om hur vida den matchen kommer att livesändas eller ej.
Tung förlust i seriepremiären!
2020-10-06 19:21
Seriepremiär!

I lördags spelade herrlaget en efterlängtad seriepremiär i Herrar Division 2.
Men för att backa bandet lite och uppdatera om vad som har hänt på sistone? Jo, vår förra säsong fick ju i våras ett abrupt slut i Covid-19s fotspår som lamslog en hel värld. Vi gjorde oss redo för att åka och möta Kristinehamn på bortaplan men fick istället beskedet att resten av säsongen var inställd och vi blev omgående uppflyttade i division 2. 

Sedan dess har en intensiv för säsong med barmarks träning och ett par träningsmatcher följt och nu var det då dags för den så länge efterlängtade seriepremiären i Herrar Division 2. 
Vi började med Karlskoga IBF borta, en på förhand mycket tuff match mot ett topptippat Karlskoga. Det var dock vi som tog tag i taktpinnen och startade matchen helt klart piggast, och tog så småningom ledningen med 0-1 efter att Emil Åkerlund hittat Robin Jansson fri i slottet som bara hade att raka in ledningsmålet.
Vi fortsatte piggt och hade bud på ytterligare mål, men Karlskoga jobbade sig så sakteliga in i tillställningen och kunde med ungefär halva första perioden kvittera och med det fick dom också ett momentum som snabbt resulterade i ett ledningsmål till 2-1, vilket sen blev i paus.

Andra perioden rivstartades av Karlskoga när vi inte riktigt var på tårna och redan efter 36 sekunder drygades ledningen ut till 3-1, som sen blev 4-1 i ett efterföljande powerplay.
Det var en mycket virrig period för oss och vi fick mestadels ägna oss åt försvarsspel. När vi väl kom upp i plan hade vi svårt att få fast bollen och det skapades inget farligt. Vi skulle mot slutet av perioden försöka koncentrera oss på att hålla 4-1 perioden ut, men inte heller det gick vår väg då vi fick en otroligt billig utvisning mot oss och ett 5-1 mål som kom att bli avgörande som det känns.

Tredje perioden var det dock vi som rivstartade och Karlskoga såg riktigt tagna på sängen ut när Daniel Pereria serverade Noel Michelsson öppet mål och 5-2 var ett faktum. Vi fortsatte streta på och skapade lägen men än en gång något turligt hittar istället Karlskoga nätet och avståndet utökas till fyra mål igen.
Efter halva tredje perioden drar vår speedkula Marcus "Pillet" Persson fram och får med sig en straff som kapten Andreas "Bobby" Carlsson hänsynslöst förvaltar och Karlskogas ledningen är återigen ner på tre, ställningen alltså 6-3. Oturen hade dock inga planer på att sluta grina oss i ögonen idag, för bara drygt 30 sekunder efter detta kommer Karlskogas svar, 7-3. Detta blir så småningom både 8 och 9-3 innan vi gör en sista slutforcering och försöker komma undan med hedern i behåll.
Slutresultat skrivs till 10-5 i hemmafavör. Nästa match 
Den spelas på Fredag, hemma i "Ladan" eller Ekshärads Sporthall som den heter för utomstående. Då är det Skattkärrs IK som gästar oss, ett annat tippat topplag. 
Matchen drar igång 20:00 och vi får ha 50 personer i publik enligt senaste restriktionerna, och då är det enligt följande som gäller. 

Först till kvarn! och förköpet sker via via vår edebackib@gmail.com
Summan är 60kr och den kommer ni få swisha.
2020-10-01 08:48
Hall information till gästande lag och publik, se dokument
SIBF:s rekommendationer för träning
2020-09-30 13:01

För dig som föreningsledare        

·        Aktiva och ledare ska få information om att de ska stanna hemma om de känner                     minsta symtom eller på annat sätt inte känner sig helt friska.

·        Vistas i arenan så kort tid som möjligt och byt gärna om hemma.

·        Uppmana föräldrar eller andra att inte uppehålla sig i arenan under träningen.

·        Tvätta och sprita händerna ofta.

·        Lämna avbytarbås och omklädningsrum rent och snyggt.

·        Uppmana deltagarna att byta om hemma.

·        Undvik kollektivtrafik om det är möjligt.

 

 

För dig som deltagare
·        Stanna hemma om du känner minsta symtom eller på annat sätt inte känner dig helt             frisk.

·        Vistas i arenan så kort tid som möjligt och byt gärna om hemma.

·        Tvätta och sprita händerna ofta.

·        Undvik fysisk kontakt som inte är en nödvändig del av spelet.

·        Drick inte ur andras vattenflaskor.

·        Använd inte andra spelares utrustning.

·        Lämna avbytarbås och omklädningsrum rent och snyggt.

·        Undvik kollektivtrafik om det är möjligt.

 


Corona info
2020-03-12 14:12
Vi kommer att följa folkhälsomyndighetens riktlinjer kring sociala kontakter och symtom på luftvägsinfektioner.

Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Hagfors kommun följer händelseutvecklingen och kommer att förstärka insatserna om det bedöms nödvändigt."

Därför bör man stanna hemma från träningen om man har någon form förkylningssymtom, även lindriga. Det finns däremot ingen anledning att stanna hemma från träningen om man är frisk. Då är det bara att köra på som vanligt.
Välkomna till vår hemsida!
2017-08-12 20:03
Här hittar ni all information om vår förening samt allting som kommer hända under säsongen. Alla lag i föreningen har även en alldeles egen sida som ni hittar allra längst upp till vänster i menyn. Där finns det mer specifik information om ditt lags träningar, matcher och annat som kommer hända under säsongen. Men det är här på förstasidan som den allmänna informationen som alla behöver ta del av kommer finnas. Sidan uppdateras kontinuerligt så håll ögonen öppna! 
Nyheter från våra lag
Herrar Division 2, 07/10 09:04 
Herrar Division 2, 07/10 09:02 
Damer Division 2, 04/11 12:35 
Damer Division 2, 28/10 18:00 
Damer Division 2, 08/10 16:00 
Damer Division 2, 04/10 21:10 
 
VÅRA SPONSORER