Smakstart på säsongen!
2022-09-26 14:04

I fredags kväll inleddes seriespelet i Herrar Division 2, och vi fick den mindre angenäma uppgiften att sätta oss i en buss för att åka hela den långa vägen till Åmål, dock är det väl skönt att ha den resan avklarad. Förväntningarna på matchen var att det skulle bli en smågrinig tillställning som inte skulle bli särskilt välspelad och domarna skulle få en del att göra, så blev det inte, då det endast noterades en enda utvisning och det var inte förens matchens slutskede som det började delas ut lite kängor till varandra, både fysiskt och psykiskt. Matchen inleddes i ett väldigt hetsigt tempo och det renderade i gott om målchanser åt båda håll. Våra första och andra period var inte bra, men vi visar sjukt bra moral och kommer ut i tredje perioden och fullkomligt sköljer över Åmål som inte hänger med när vi petar i en växel till. Det hela slutar med en ganska komfortabel 5-8 vinst till slut, och bussresan hem gick väldigt lätt!

Period 1:

Som jag var inne på så inleddes matchen i ett ursinnigt tempo från båda håll och det duggade tätt med chanser och hårda, men schyssta, kamper längs sarg och hörn. Drygt fem minuter in i drabbningen kom kvällens första mål, och det var Nicklas Andersson som snappade upp ett felpass och drog iväg ett skott som styrdes via en Åmål back och in i nät, 0-1 och en perfekt start. Ledningen skulle dock bara hålla i fyra minuter då vi bjöd tillbaka och det var inte bara 1-1 i matchen, utan även 1-1 i bjudningar. Sen var det Åmål som tog tag i taktpinnen och resten av perioden spelade vi väldigt förvirrad innebandy och vi hann släppa till både 2 och 3-1 innan vi gick till pausvila och var så klart inte alls nöjda.

Period 2:

Trots 10 minuters vila och taktiksnack kom vi ut och såg minst lika förvirrade ut och ska väl bara vara glada att det inte ramlar in ett mål till bakåt. Ju längre vi kommer in i perioden, desto mer börjar vi hitta vårt spel och således kommer också chanserna, men burväktaren i Åmål verkade fullkomligt omutlig för dagen när han stod för den ena sjuka räddningen efter den andra. Till slut fick han dock kapitulera när Jacob Nilsson hittade broder Dennis Nilsson med ett läckert crosspass och Dennis hade bara att raka in bollen i nät. Samme Dennis skulle drygt 4 minuter senare få chansen att återigen skriva in sig i protokollet när han fick chansen att ta vara på en straff, och som han gjorde det, och helt plötsligt var det 3-3 på tavlan och match igen.

Glädjen blev kortvarig dessvärre, då Åmål bara tog minuten på sig att replikera och återigen ta ledningen. Svängigt värre, men vi hänger inte med huvudet för det! för det det skulle än en gång börjas att bjudas på mål och Åmål var först ut när det med en otroligt märklig bakåtpass serverade Mattias Persson som i sin tur la den till Lukas Larsson som hade precis som Dennis tidigare hade, bara att raka in den i tom bur, och hans första mål i Edebäck tröjan, i sin debut, var ett faktum. 4-4 hade varit ett resultat vi hade varit väldigt nöjda med inför tredje perioden, och det såg länge ut som att så skulle bli fallet. Men något som vi har förtvivlat svårt med är att just nöja oss utan vill gärna söka de avgörande passen även i såna här lägen, och det skulle straffa sig och trots en helt okej period fick vi med två sekunder kvar på klockan se oss gå till pausvila med 5-4 underläge.

Period 3

Medvetna om att vi hade en betydligt starkare andra period knöt vi nu näven och bestämde oss för att gå ut och göra en ännu starkare tredje period, där vi skulle använda vår fart på ett effektivare sätt. Vi kommer ut och är det betydligt piggare laget från start i tredje och chanserna kommer en efter en och till slut lyckas Jacob Nilsson få Åmål backlinje mer se ut som en rundningsmärke när han dra iväg och blir fri och kan med ett distinkt avslut knäppa in kvitteringen till 5-5.

Nu kom det fram ur oss som det jag tycker är vår starkaste gren som lag, lojalitet och moral. Alla tog det dom hade kvar i sig och krämade ur det, och detta gav det resultat per omgående när Jacob Nilsson var i farten än en gång och lyckas gräva fram bollen till Space som, ja på något sätt med armar och ben full luften lyckas styra in bollen i nät och vi är i ledningen. Ett frustrerat Åmål får inte till ett dugg för tillfället och våra spelvändningar blir allt giftigare och för att sätta stopp för dom fick Åmål ta till otillåtna medel som sedermera renderade i en utvisning och ett utmärkt läge för oss att avgöra matchen! men det bästa läget hade dock Åmål ironiskt nog. Vi fick i alla fall två minuter att gå och strax efter att utvisningen var över var det dags för vår debutant Lukas Larsson att presentera sig igen, med sitt andra mål för kvällen avgjorde han tillställningen och skulle även senare krönas till årets första “matchens lirare”. Det var inte riktigt slut där dock, Jacob Nilsson, som även han hade en fantastisk kväll, skulle spika slutrestultatet 5-8 och gjorde då sitt andra mål och fjärde poäng (!) i matchen.

Satan vilken skön start på säsongen, längsta bortaresan gjord och samtliga poäng med hem! Nu är det dags för ny träningsvecka och på fredag väntar hemmapremiär i Ladan! Gästande lag denna kväll är Hertzöga som för stunden påstås “storsatsa”? och där hittar vi en hel del bekanta ansikten som Jacob Bååth, Ludvig Ehne, Hannes Bergenfur, som alla har spelat i Edebäck vid något tillfälle. Det är fritt att tolka om det kan betraktas som att storsatsa (humor), hur som helst ska det bli väldigt kul att träffa grabbarna igen och hoppas det nöjer sig med att åka hem tomhänta.

Har ni inget annat för er så infinn er i Ladan (Ekshärads Sporthall) på Fredag 20:00. Har ni något annat för er? ja ställ in det då! Vi behöver allt stöd vi kan få.