SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Första träningsmatchen!
2022-09-13 08:51
I lördags spelade vi årets första träningsmatch när vi begav oss till Uddeholm Arena för att möta Skövde, som var här på besök i kommunen på ett träningsläger innehållande ett dubbelmöte med oss och HIBS. Skövde som tränas av HIBS bekantingen Karl Pontén som visat stort kunnande bakom rodret i flertalet klubbar hade ett hungrigt gäng hemmahörande i division 2 med sig som imponerade stort på många plan. På fredagkvällen mötte dom HIBS i en riktigt tight batalj som de gick segrande ur med 5-6. 
På lördag var det sen våran tur att ta oss ann ett mycket hårt pressande och snabbt rullande Skövde och jag ska inte ljuga, det kände så där inför när man hade sett dom spela mot HIBS med en briljant press och bra rull, men det  kändes betydligt bättre efter matchen! Slutresultatet  skrevs då till 3-7,  varav de två sista målen rullades in i tom bur när vi chansade med att rycka keepern. Vi bryter ner händelseförloppet period för period. 
 
 
 
Period 1: 
Som sagt så väntade ett hårt pressande och bollskickligt Skövde, och det visade de prov på direkt från start när de började ställa till oreda direkt efter första tekningen. Tanken var att försöka rida ut den värsta stormen, de fem första minuterna och sen jobba sig in i matchen, och det ville sig så väl så att vi inte bara red ut stormen utan även tog ledningen när vi väl kom ur den efter en grym omställning där Jesper Andersson får bollen och backhand tickar den in i mitten till Robin Jansson som kommer med fart och kan fiska upp bollen och slänga upp 1-0 i taket, som även blev slutresultatet efter period 1. 
 
Period 2: 
Första perioden var otroligt underhållande, resultatet till trots, och den andra perioden skulle inte bli mycket sämre! Utan troligtvis bättre. Stenhård kamp och böljande spel med chanser åt båda hållen, lite mer från Skövdes sida, men en storspelande Jern i kassen gjorde det förtvivlat svårt för dagens motstånd. Efter drygt halva perioden spelad skulle dock en kvittering komma, och det var här matchen tog fart ordentligt! För bara 30 sekunder efter kvitteringen fick vi matchens första utvisning och det kändes förstås tungt när vi precis fått säsongens första mål i baken. Dock var det vi som satte en ohygglig press på Skövde med vår box vilket ledde till ett slarv där David ”Space” Andersson fiskade upp en boll och slängde in den i mitten till en Kalle Zackrisson som fick helt öppen gata och valde att otroligt kliniskt och retligt chippa bollen mellan ben och arm på målvakten och 2-1 var ett faktum. Powerplay för Skövde fortsatt dock och de fick till sitt spel och kvitterade bara 30 sekunder senare. Ja ni hör, otroligt händelserika minuter. Resten av perioden skulle det inte hända särskilt mycket, fortsatt böljande spel och jämt fördelat i chanser. 
 
Period 3: 
Sista perioden började i ett rasande tempo från Skövdes del och det skulle efter drygt 4 minuter spelade bära frukt då de för första gången i matchen tog ledningen, det var även här det märktes att vi var trötta och beslutsfattandet började ta stryk, vilket Skövde skoningslöst tog vara på och satte även 2-4 bara minuten senare. 
I detta läget kändes det tungt och det vi fick ställa in oss på nu var att stoppa blödningen och skapa oss rätt förutsättningar att hitta tillbaka in i matchen, vilket gick nästan chockerande bra och med rått tålamod och ett jäkla gnetande i defensiven i ett par minuter tog vi chansen till en snabb omställning när den gavs och det var de nya radarparet Lindgren och Space som banade väg för reducering till 3-4 när halva tredje perioden var spelad. Efter detta väntade en mycket oviss period i matchen, det svängde otroligt mycket åt båda håll och vi hade både en och två chanser att slå in en kvittering, istället blev det dock Skövde som noterades för 3-5 och vi bestämde oss för att ta en timeout och chansa på att dra keepern för att få ett sista tryck. Denna gång blev detta ett misslyckat försök då istället Skövde kunde öka på både till 3-6 och 3-7 innan slutsignalen förkunnade en rätt övertygande seger siffermässigt, men i själva verket var det ju en betydligt jämnare tillställning än vad siffrorna visar.
 
Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med denna insatsen med tanke på att det var den första för säsongen och att vi inte vart i träning allt för länge.
 
 
 
På söndag väntar nya utmaningar då det är dags för DM! Och vi kommer för andra året i rad va värdar för det hemma i Ladan (Elshärads Sporthall) där bland annat Lysvik, Skattkärr U och  Skoghall U kommer på besök. Genomgång av motstånd och hålltider kommer ut senast torsdag i ett nytt inlägg. Väl mött! 
 
#dansaåvanäck

Nyhetsarkiv
Senaste… nytt?2022-01-25 08:35
“Den sköra linan”2021-11-18 12:54
Snöplig förlust.. 2021-11-10 08:45
Inför DM!2021-09-16 09:33
Totte är klar!2021-04-12 17:53
Två raka! 2020-11-12 09:50
2020-10-07 09:02
 
VÅRA SPONSORER