SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Seger i Kristinehamn.. med konstigt eftersmak.
2022-01-26 13:47

I Söndags var det så dags att hyra två minibussar och ge sig ut på turné igen, denna gången styrde vi skutan mot Kristinehamn, en söndagkväll, 17:30, smickrande. 

Tiden var kanske inget man tjoade högt över, men insatsen var däremot en av de bättre i år, det har för det mesta varit otroligt jämna och hårda bataljer där oftast bara uddamålet delat på oss, som i höstas uppe i Ladan när vi segrade med 6-5. Det skulle dock utspela sig lite annorlunda scener den här gången, och vi gick väl ändå ganska programenligt därifrån med en 4-11 vinst till slut. 

Det mest anmärkningsvärda så här i efterhand är väl att Anderssons “still got it!”, bröderna låg bakom inte mindre än 7 poäng tillsammans denna söndagkväll och kanske de är på väg tillbaka i gammal storform? Ja det va minst sagt en bra dag på jobbet för alla. Även värt att nämna att Emil Åkerlund stod för 2+2 och blev utnämnd till matchens lirare. 

Men mycket av glädjen i det hela kom att försvinna då en otäck situation utspelade sig i slutet av andra perioden då en av våra spelare och en av Kristinehamns krokade ihop vilket resulterade i att Kristinehamns spelare vred sig så illa att han knä hoppade ur led. Sjukvårdskunnig personal från läktaren tog sig snabbt ner på planen och det kallades på en ambulans och efter drygt 45 min anlände ambulansen och sjukvårdarna kunde inleda sitt arbete, och en stund senare kunde spelet återupptas. 

Här kommer nedan kommer en analys och genomgång av matchen.Första perioden:

När domaren blåste igång drabbningen var det ett hårt pressande Kristinehamn, de låg på stenhårt och jagade oss hektiskt i varje del av banan för att ta vara på minsta misstag, och det var nära till nätrassel vid ett tillfälle men i övrigt behöll vi lugnet bra och arbetade oss in i matchen och började äga mer och mer boll och kunde så småningom etsa oss fast i offensiv zon. Efter drygt 9 minuter så hängde inte Kristinehamn med och ådrog sig en utvisning efter ett slag, och detta skulle vi förvalta väl då vi endast behövde 30 sekunder innan 0-1 var ett faktum. Powerplay som annars har varit en mardröm för oss denna säsong. Målskytt, Emil Åkerlund. 

Vi fortsatte sedan att vara kreativa och rulla boll bra och 0-2 kom av bara farten drygt två minuter senare när André Lindgren transporterade bollen genom banan och avlossade sitt patenterade handledsskott i höjd mellan arm och ben på en chanslös målvakt i Kristinehamn. Samme Lindgren skulle sen utöka ledningen ännu en gång efter en tilltrasslad situation där till slut Niclas Andersson kunde servera Lindgren som bara hade att raka in den, och vi gick till pausvila med en mycket stabil 0-3 ledning.Andra perioden:

Ja, den hann knappt få sin början innan vi återigen ökade på ledningen, denna gång var det Ludvig Ehne som fick ett fint pass av Robin Jansson och lika fint så snärtade han in 0-4.

Vi hade så här långt knappt begått några misstag överhuvudtaget i matchen, men det räcker med ett läge för att göra mål, och det var precis som Kristinehamn tog vara på när de reducerade till 1-4 efter drygt 5 minuter i andra perioden. Väckarklocka för dom? ja, det kanske de va, men de blev lite för heta och drog istället på sig två utvisningar och vi kunde återta momentum, dock uta att förvalta powerplay spelet i form av nätrassel. 

Nätrasslet skulle dock komma, och vilket sätt det kom! Daniel Pereria gräver till sig bollen nere i ena hörnet och slår ett stenhårt pass in slottet där Jesper Andersson står och bara sätter fram bladet så bollen tar en båge över målvakten och in vid bortre stolpen, om denna akt var meningen eller ej? det låter vi va osagt…. eller, självklart var det meningen!

Bara 15 sekunder senare var det dags igen, Niclas Andersson slet sig fri och kunde nästan skrattretande enkelt bara chippa bollen lite löst över målvaktens ena ben, och så var det 1-6. 

Efter det inträffade skadan som kom att göra att matchen blev uppskjuten i drygt en timme, hemskt händelse, väldigt olyckligt och vi lider så klart med den drabbade Kristinehamns spelaren och hans lagkamrater. Bara att hoppas att det läker väl och att han snart är tillbaka i spel. 

Under denna långa paus vart den en del vankade ute i hallen och väntade i omklädningsrummet, till slog tog vi beslutet att vi är tvungna att värma upp på nytt och man kunde ana en viss oro i Coach Alex ögon, ett sådant här avbrott betyder sällan goda nyheter konstaterade han och så klart förstår man hans oro då vi hade ett grymt flyt och stort momentum i matchen. Alex känsla skulle visa sig vara “on point” som man kan utrycka sig, för Kristinehamn slog in en reducering precis innan pausvila, och där hoppar vi till tredje perioden.Tredje perioden:

Som kördes igång direkt den andra va slut i och med den långa pausen vi hade innan, och Kristinehamn körde på i samma spår och lyckades bara dryga minuten in i period 3 reducera än en gång till 3-6 och lite nerv började infinna sig, tre mål i innebandy är inte mycket. I 7 minuter kom det att bli ett enormt ställningskrig och det fanns nog ingen som visste åt vilket håll detta skulle ta. Både vi och Kristinehamn bytte målchanser med varandra och det var den ena super räddningen efter den andra, och även virket fick sig någon träff! 

Till slut kunde vi efter ännu en fin upprullning slå in det som nog kändes för de flesta som den berömda spiken i kistan, Emil Åkerlund serveras av Niclas Andersson och Emil kunde enkelt rulla in sin andra boll för kvällen. 

Emil skulle dock inte nöja sig med två mål, utan lade där till två assist på drygt 1 och en halv minut med framspelningar till Tommie och Niclas Andersson innan bröderna sen valde själva att hjälpas åt att göra nästa mål. Nu blev det rörigt kan man tycka, resultatet för närvarande var 3-10 helt plötsligt, men vi skulle dock inte nöja oss där, utan att Pereira skriva in sig i som målskytt i protokollet och vårt sista mål för kvällen var ett faktum. 

Kristinehamn skulle få in ett tröstmål till 4-11 lite senare, men det var av mindre betydelse.
Detta blev rakt igenom en urstark insats av oss som vi så klart är väldigt nöjda med, det var den där pausen som ville ställa till det lite, men vi hittade snabbt ur det och tillbaka till det liret vi hade fram tills skadan på Kristinehamns spelaren. 

Nu väntar som vanligt en ny träningsvecka och på Fredag tar vi emot Hultsberg Björkås hemma i Ladan, äntligen hemmamatch, och vi har en revansch på oss själva att kräva efter den extremt tunga och sura förlusten borta. 

Restriktioner gäller, covid-pass om man är över 18. Ta hand om er och se till att håll er friska så ni har möjlighet att komma och heja fram oss till tredje raka och ytterligare kliv i tabellen.

Väl mött!

 

#dansaåvanäck


Nyhetsarkiv
Senaste… nytt?2022-01-25 08:35
“Den sköra linan”2021-11-18 12:54
Snöplig förlust.. 2021-11-10 08:45
Inför DM!2021-09-16 09:33
Totte är klar!2021-04-12 17:53
Två raka! 2020-11-12 09:50
2020-10-07 09:02
 
VÅRA SPONSORER