Enorm kämpainsats gav andra raka!
2021-10-11 15:52

I lördags begav vi oss till Arvika Sporthall för att möta just Arvika, och som jag var inne på i föregående inlägg hade vederbörande helgen före i sin seriepremiär åkt på en riktigt tung smäll mot Dottevik med hela 11-3. Detta var vi givetvis medvetna om skulle fungera som tändvätska när vi kom på besök, men det räckte inte! Vi var numret större hela matchen och vann mycket rättvist med 1-4 efter en av dom bästa lag insatserna Coach Gadevall sett sen han tog jobbet som Tränare i Edebäck.

Första perioden:

En bra uppvärmning och ett grymt taggat gäng kom ut till spel, men Arvika såg inledningsvis pigga ut och vi delade skapligt på lägena men inga livsfarliga målchanser. Efter 8 minuter drog Arvika på sig matchens första utvisning, och då kom chanserna, en i burgaveln och en fantastisk räddning när Arvikas målvakt fick sträcka ut ordentligt! men inget mål.

Målet skulle dock komma, första efter 11.43 då Pereira mycket påpassligt tog vara på ett slarv från en Arvika back som stod och halvsov och kunde transportera den bakom mål och sen slå in den i slottet där Daniel Svensson väntade och kunde enkelt raka in sitt tredje mål för säsongen, 0-1. Mer skulle det inte bli den här perioden.

Andra perioden:

En riktigt rörig och kaosartad historia, vi fick efter drygt 7 minuter med oss utvisning för hårt spel, och den satte igång en riktig cirkus och så väl hemmalaget som deras fans tände till ordentligt. När den berörde spelare suttit i cirka 30 sekunder så åkte han på ytterligare en utvisning för protest mot domslut och fick således sitta ytterligare två minuter efter den första va avklarad, viket inte gjorde stämmningen bättre i hallen.

Kanon! tänkte vi, bra läge att gå ifrån till 0-2, men riktigt så blev det inte, överhuvudtaget. Vi skapade knappt en målchans och istället för att utöka vår ledning så kvitterade Arvika precis när dom blev fulltaliga till 1-1.

Detta kändes psykologiskt väldigt tungt så klart, och det blir lätt att fokuset hamnar på andra saker efter en sådan situation, och det har genom åren varit just typiskt Edebäck. Idag använde vi det dock som tändvätska och återtog istället ledningen efter en soloräd längs kanten av Jon Åkerlund som läckert kunde placera in den bakom Arvikas keeper och vi går återigen till pausvila med en ledning.

Tredje perioden:

Stärkta av avslutningen på andra perioden kom vi ut och tog snabbt tag i taktpinnen även i tredje perioden. Vi hade ganska tidigt en boll inne genom Pillet, som dock dömdes bort, varför vet vi inte och lär förmodligen inte få något vettigt svar på det. Pillet skulle dock inte låta detta tynga honom särskilt länge då han efter 8 minuter gav sig iväg på en av många soloräder och fick ett brutalt slag på sin klubba och armen restes från domaren, men Pillet fortsatte sin färd och fick med sig målvakten på fall och kunde enkelt placera in 1-3 i det bortre hörnet.

Mycket Pillet i den här perioden, och mer skulle det bli! för att döda av tid tog han mot slutet av matchen med sig bollen ner i hörnet och höll bollen där, i rörelse, i strax över minuten innan en Arvika spelare tröttnade och tog till medel som ledde till en två minuters utvisning för otillåten trängning. Där punkterade vi sedan matchen när Arvika än en gång slarvade med bollen bakom mål, denna gång var det Jacob Nilsson som fiskade upp den och slog fram den till Emil Åkerlund som spikade slutresultatet 1-4.

Det va stundvis en spännande tillställning men vi har ändå bra koll på grejerna och det landar till slut i en stabil seger. Tutti i mål har ännu en riktigt bra dag på jobbet! och han skulle lika gärna ha kunnat behålla baskern, men den ska enligt seden skickas vidare och det va verkligen inte inte så att man var avundsjuk på att ta ett sådant beslut den här dagen, den skulle ha kunnat gå till vem som helst för alla gav verkligen 110%. Det blev till slut, som ni såg på Instagram, Pillet som fick äran att pryda hatten.

Återigen en ny träningsvecka och på Fredag vänder vi hemåt tillbaka till Ladan för att ta emot Kristinehamn. Detta är ett lag som vi historiskt sett har spelat otroligt jämna matcher mot, det är ofta som uddamålet skilt oss åt.

Så nu vet ni vad som väntar er på Fredag, en spännande kväll i Ladan slår väl Postkodmiljonären, Idol och allt vad det är på burken. Kom och hjälp oss bärga ytterligare tre poäng istället! alltså, Fredag 20:00, väl mött!