Genrep med bitter eftersmak..
2021-09-30 19:55
I torsdags samlade vi trupperna för att genreps inför årets säsong, och det var Hertzöga som kom till Ladan på besök.
En match med många ansikten, som kom att sluta något katastrofalt för oss efter en riktigt svag avslutning på andra perioden och en hemsk! tredje period.
Vi tar det från början…

Första perioden:
Det va ett påslaget Hertzöga som kom ut till matchstart och tog ganska omgående tag i taktpinnen, och gjorde det med två snabba mål och ställningen var således 0-2.
Efter det vaknade vi till lite och kunde ganska snabbt gå upp och både kvittera ställningen och strax senare ta över ledningen.

Andra perioden:
Det fortsatte på den inslagna vägen i andra och vi fullständigt dominerade tillställningen stundvis och ryckte ifrån till 7-3 och 9-4.
Det som hände sen, det finns det tyvärr ingen rimlig förklaring till. Vi blev försatt i någon slags koma, och det va inte Hertzöga sena att utnyttja, med tre snabba reduceringar innan pausvila inför tredje perioden så var det helt plötsligt en jämn match (9-7) som stod och vägde. Ganska kraftigt åt motståndarens håll.

Tredje perioden:
En period som skulle visa sig bli en direkt kopia av hur andra perioden avslutades. Det va lika virrigt, nonchalant och viljelöst och ett lag som Hertzöga kan man inte ge de här marginalerna, ett rutinerat gäng som visste hur man skulle använda sig att detta övertag, och som utnyttjade det till fullo kunde så småningom både kvittera och ta ledningen i matchen, 9-10.
Vi va tyvärr alldeles för lamslaget för att kunna hämta oss, matchen slutade med seger för Hertzöga med 9-10.

Det är ”bara en träningsmatch” va nog orden som gick genom tankarna i huvudet på många, men det är likväl totalt oacceptabelt att göra en sån här insats så när in på seriepremiären kunde vi alla slå fast. Vi får hoppas det det fungerar som någon form av en tändvätska inför fredagen då Skattkärr kommer och gästar Ladan i seriepremiären i Herrar Division 2.

Matchen spelas alltså på Fredag 20:00, och vi kommer då behöva allt stöd vi kan tänkas få i en sån här viktig match! Ställ in de ni har planerat och kom in värmen och stötta oss. Väl mött