Seriepremiär!

I lördags spelade herrlaget en efterlängtad seriepremiär i Herrar Division 2.
Men för att backa bandet lite och uppdatera om vad som har hänt på sistone? Jo, vår förra säsong fick ju i våras ett abrupt slut i Covid-19s fotspår som lamslog en hel värld. Vi gjorde oss redo för att åka och möta Kristinehamn på bortaplan men fick istället beskedet att resten av säsongen var inställd och vi blev omgående uppflyttade i division 2.

Sedan dess har en intensiv för säsong med barmarks träning och ett par träningsmatcher följt och nu var det då dags för den så länge efterlängtade seriepremiären i Herrar Division 2.
Vi började med Karlskoga IBF borta, en på förhand mycket tuff match mot ett topptippat Karlskoga. Det var dock vi som tog tag i taktpinnen och startade matchen helt klart piggast, och tog så småningom ledningen med 0-1 efter att Emil Åkerlund hittat Robin Jansson fri i slottet som bara hade att raka in ledningsmålet.
Vi fortsatte piggt och hade bud på ytterligare mål, men Karlskoga jobbade sig så sakteliga in i tillställningen och kunde med ungefär halva första perioden kvittera och med det fick dom också ett momentum som snabbt resulterade i ett ledningsmål till 2-1, vilket sen blev i paus.

Andra perioden rivstartades av Karlskoga när vi inte riktigt var på tårna och redan efter 36 sekunder drygades ledningen ut till 3-1, som sen blev 4-1 i ett efterföljande powerplay.
Det var en mycket virrig period för oss och vi fick mestadels ägna oss åt försvarsspel. När vi väl kom upp i plan hade vi svårt att få fast bollen och det skapades inget farligt. Vi skulle mot slutet av perioden försöka koncentrera oss på att hålla 4-1 perioden ut, men inte heller det gick vår väg då vi fick en otroligt billig utvisning mot oss och ett 5-1 mål som kom att bli avgörande som det känns.

Tredje perioden var det dock vi som rivstartade och Karlskoga såg riktigt tagna på sängen ut när Daniel Pereria serverade Noel Michelsson öppet mål och 5-2 var ett faktum. Vi fortsatte streta på och skapade lägen men än en gång något turligt hittar istället Karlskoga nätet och avståndet utökas till fyra mål igen.
Efter halva tredje perioden drar vår speedkula Marcus "Pillet" Persson fram och får med sig en straff som kapten Andreas "Bobby" Carlsson hänsynslöst förvaltar och Karlskogas ledningen är återigen ner på tre, ställningen alltså 6-3. Oturen hade dock inga planer på att sluta grina oss i ögonen idag, för bara drygt 30 sekunder efter detta kommer Karlskogas svar, 7-3. Detta blir så småningom både 8 och 9-3 innan vi gör en sista slutforcering och försöker komma undan med hedern i behåll.
Slutresultat skrivs till 10-5 i hemmafavör.

Nästa match
Den spelas på Fredag, hemma i "Ladan" eller Ekshärads Sporthall som den heter för utomstående. Då är det Skattkärrs IK som gästar oss, ett annat tippat topplag.
Matchen drar igång 20:00 och vi får ha 50 personer i publik enligt senaste restriktionerna, och då är det enligt följande som gäller.