Seger i hemmapremiären!
2021-10-04 19:23

I fredags kväll så var den efterlängtade dagen äntligen här, det var dags för seriepremiär i Herrarnas Division 2! och i första omgången var det Skattkärr som gästade Ladan, ett tippat topplag som kom på besök, som av ren kuriosa tippat oss som jumbo.

Detta skulle bli en svängig och otroligt, nästa onödigt, jämn tillställning och det flesta på läktarens kortsida mer eller mindre satt i luften de sista minuterna av matchen. Det slutade med en 6-5 seger för oss, efter paus siffrorna 1-2, 2-2, 3-1.

Vi tar det som vanligt i från början.

Första perioden:

Vi var ett mycket taggat gäng som kom ut till spel, och det syntes tämligen omgående då vi tog ett starkt grepp om taktpinnen och kunde redan efter drygt fem minuters spel ta ledningen med 1-0 efter otroligt fint klapp klapp spel mellan Pillet som slog ett pass till Brokvist som snabbt hittade tillbaka till Pillet som hittat en ny position och hade bara att raka in den i det öppna nätet.

Ju längre perioden gick, desto svårare fick vi att få fast bollen i Skattkärrs zon och de började istället att bita sig fast i vår, och detta resulterade så småningom i en utvisning för upprepade förseelser för oss. Detta powerplay resulterade i en kvitteringen och bara drygt 40 sekunder efter det så tog även Skattkärr ledningen i matchen och det va nog bara tur att perioden nästan va till ända, för Skattkärr va riktigt på gång. 1-2 efter första perioden.

Andra perioden:

Skattkärr skulle dock fortsätta på sin inslagna väg i den andra perioden, och det skulle bara dröja en minut innan den förre detta HIBS spelaren, som även gästspelat i Edebäck, Isac Wessman skulle fullkomligt dundra in 1-3 till bortalaget.

Helvete tänkte vi, sämre start kunde man väl knappast få på denna perioden, men jo då det kunde man, efter drygt tre minuter spelade så utökade Skattkärr ledningen igen till 1-4 och i samband med detta tog Coach Gadevall en mycket behövlig timeout!

En timeout som skulle visa sig troligtvis bli matchavgörande. Den var väl från början mest tänkt att stoppa blödningen defensivt i första hand, men den skördade även frukt offensivt ganska omgående när Brokvist var framme i poäng protokollet igen, denna gång med ett mål! detta efter 4.20 av perioden.

Sen väntade en låååång trevande period av matchen där båda lagen bytte målchanser med varandra hej vilt, och det var så klart otroligt viktigt att få in nästa mål, för båda två. Lyckligtvis var det vi som drog det längsta strået där, när vi efter 18 minuter tilldömdes en straff, en straff som vår inlånade junior Daniel Svensson på ett galet galant vis hanterade, med några läckra “golvzorro” finter så såg han till att vi kröp än närmare. 3-4 gott folk! och pausvila.

Tredje perioden:

Den trevande perioden av matchen tog ny fart och nu var det så klart ännu viktigare för båda lagen att göra mål, och även denna gång var det vi som gjorde det! efter nästan exakt halva perioden spelad var det vår norska raket Daniel Pereira som hittade rätt efter att André Lindgren läckert serverat honom. Just André Lindgren skulle resten av den perioden handla mycket om, för bara drygt 3 och en halv minut senare var det dags igen, men nu var det han själv som hittade nätmaskorna bakom Skattkärrs målvakt efter en tämligen tilltrasslad situation. Nu var vi helt plötsligt i ledningen med 5-4!

En ledning som bara varade i en minut dock, Skattkärr kom omgående med en replik, givetvis mycket viktig för dom och minst lika dräpande för oss. Men vi såg till att gjuta nytt mod och fortsatte trycka på som vi gjort hela perioden och efter 16 minuter så smäller det i nättaket i Skattkärrs målbur när vår notoriske poängmaskin Pillet klappade in ett direktskott på en klinisk (!) kross pass från, ja gissa vem? André Lindgren så klart, och vi var åter i ledningen.

I samband med målet drabbades vi av en utvisning, något som ingen tycktes kunna förstå, men sen när det blev klart så var det väl egentligen inget att snacka om. “Felaktigt beträdande av spelplanen”, mer än så behöver vi inte snacka om det. Själva boxplayet då, det gick vi in och dödade på ett exemplariskt vis! när det va över väntade två minuter av spänning som ur värsta skräckfilms scenariot. Tack och lov så fixade vi det och gick segrande ur matchen med 6-5. Och ett stort jubel utbröt vid vårt mål där det firades vilt och senare hurrades för segern.

Nu väntar en ny träningsvecka och på lördag reser vi till Arvika, ett Arvika som lär vädra stor revanschlusta efter deras storförlust i deras derby seriepremiär mot Dottevik med 11-3. Vi lär få det svettigt!

Tack alla ni som kom och stöttade oss i hemmapremiären och även ett stort tack till er som köpte matchen och kollade hemifrån! Ni är guld värda allihopa.