2021-09-23 10:17

Under helgen som var så arrangerades gruppspel i DM i Ekshärads Sporthall (Ladan). Edebäck, Filipstad och GS86 var lagen som deltog, (Olsäter drog sig ur).

resultatet av denna helg blev att GS86 tog sig vidare efter två imponerande insatser trots efter vad som verkade vara lite manfall för dom.

Vi sikta givetvis högt i detta gruppspel, vi har sen tidigare väldigt fin statistik när det kommer till just DM, med semifinaler mot både HIBS och Karlstad IBF de senaste säsongerna.

Denna gång tog det dock stopp lite för tidigt, vi gjorde ändå en väldigt bra match på morgonen mot Filipstad, men det kändes även som att vi tog ut väldigt mycket av vår energi just där, och orkade inte med ett otroligt frenetiskt GS86 i den andra matchen 13:00.

Men för att backa bandet och gå igenom första matchen!

Första perioden: första matchen, den var alltså mot Filipstad, en match som startade 10:00 för övrigt, här hade vi en motståndare som startade matchen betydligt piggare än vad vi gjorde och tog rättvist ledningen efter lite slarv från våran del. Kändes inte riktigt som vi kom in i matchen i första perioden.

Andra perioden: Då skulle det dock bli andra bullar, vi slog på strömbrytaren i nacken och det gav omedelbar effekt! Jacob Nilsson kom flygandes längs kanten, som så många gånger förr, och med en avig fint gjorde han bort sin försvarare och slog in kvitteringen vid bortre stolpen.

I ett efterföljande Powerplay kunde sen vår efterlängtade hemvändare Eric Westlund göra sitt första tävlingsmål i Edebäck tröjan på många år. Vi snurrade friskt runt boxen men tycktes ha svårt att komma till avslut och få till skymningen framför mål, då tog Eric saken i egna händer, och den gamla klyschan “krysset är alltid ledigt” visade sig ha än en gång ha en enorm sanning i sig, 2-1 var ett faktum och ett riktigt skönt drag började infinna sig i Ladan.

Strax därpå var det vår Kapten, aka. Bobby som prövade sig på en soloräd som började med en onödigt läcker tunnel som dock ledde till tappade balans, men på något sätt kom bollen ändå med, och på ett ännu märkligare  sätt så hittade den in i mål? Ja, Bobby själv vart lika förvirrad när lagkamraterna började omfamna honom då han trodde att bollen försatts i nät av en annan lagkamrat.  Denna balja hamnar under kategorin “va fan ble rä?”.

Dock skulle 4-1 hamna under en annan, då bollen efter en snabb spelvändning hamnade hos Pontus Pettersson, vår exemplariske grovarbetare, som tog sig hela vägen fram till vad som verkade vara ett perfekt skottläge, men då nyttjade han istället sin backhand när han med sin praktiska splitvision såg Jacob Nilsson ren på bortre stolpen som bara hade att fösa in bollen i nät, troligtvis ett av hans enklaste mål i karriären.

Tredje perioden: om andra perioden var fart och fläkt skulle denna period nog anses som det motsatta, med ett mycket smart matchande dock såg vi till att hålla ledningen ända in i mål, och det var väl egentligen aldrig spännande? trots att vi började perioden med två raka utvisningar, som vi också döda på en enastående sätt. Vi hade också en 5-1:a i nät, men på något outgrundligt sätt valde rättskiparna för dagen att döma borta detta mål.

Match 2, GS86.

Första perioden: Likt matchen mot Filipstad så startade vi matchen lite på hälarna jämfört med våra motståndare som jag var inne på tidigare som spelade oerhört frenetiskt! detta gav frukt ganska omgående för deras del med både 0-1 och 0-2. Efter det tycktes vi får lite mer ordning på saker och ting och då skulle det heller inte dröja innan reduceringen kom, något turligt kan väl anses, då ett skott styrdes via Westlunds ben och in, men turmål räknas dom också!

Innan pausvila skulle vi också kvittera tillställningen genom ett långskott (om man nu kan kalla det de i den här hallen?) av Ludvig Ehne, som därmed gjorde sitt första mål i Edebäck tröjan, och kapten Bobby la givetvis beslag på bollen.

Andra perioden: inför andra kom vi in med råg i ryggen, kändes de som i vilket fall, efter en bra avslutning på första, men det syntes dock inte av i spelet. Denna period påminde väldigt mycket om första då GS snabbt slog till med två mål och var uppe i en 2-4 ledning. Nu hade vi dock mer problem att hitta tillbaka i matchen och istället kunde GS utöka ledningen två gånger om innan perioden var till ända, 2-6 i paus inför tredje.

Tredje Perioden: ja, det blev mer eller mindre bara en transportsträcka till slutsignal kändes det som, och det enda som egentligen hände var att GS utökade sin ledning till 2-7 innan slutsignalen ljöd och vi fick inse att vi vart faktiskt helt utspelade.

Sammanfattningsvis så tar vi med oss det positiva från första matchen, och även så från andra givetvis, även om det enda kanske va att Ludde fick göra sitt första A-lagsmål för Edebäck.

Nu vänder vi blickarna framåt mot dagens träningsmatch mot Hertzöga, en match som egentligen skulle ha spelats förra veckan, men som drastiskt fick flyttas. Nu blir den dock av och den startar 19:30. Denna träningsmatch blir den sista innan seriepremiären den 1:a Oktober då vi tar emot Skattkärr hemma!