SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Seger borta mot Sunnanå i premiären
2017-10-08 16:00
Edebäck la i sista växeln och vände matchen mot förväntade seriejumbon Sunnanå!

Det skulle ta 17 minuter in i första perioden innan första målet nätades och det var hemmalaget Sunnanå som skulle ta ledningen med 1-0 genom lagets yngsta spelare Lisa Kosonen. Trettio sekunder senare var det dags igen och Sunnanå utökade då ledningen till 2-0 vilket även blev slutresultatet efter första perioden. 

Sammanfattningsvis så blev det en hård förstaperiod där vi åttog oss tre utvisningar och fick mestadels av domsluten emot oss. Dock kommer vi inte riktigt upp i den form vi tidigare visat och låter Sunnanå få alldeles för mycket tid i anfallszon. 

I andra perioden fick vi däremot se ett mer aggresivt Edebäck som i första halvan av perioden hade matchen i egna händer. 

Vi startade perioden med två snabba mål genom Emilia Eliassen, samt ett mål vardera av Amanda Engh och Julia du Puy. Det skulle dock inte ta länge innan Sunnanå gjorde både 3-4 och 4-4 samt därefter även tog tillbaka ledningen med 5-4 genom Julia Thvetus. I samma stund drabbas vi även av en fem minutersutvisning på vår målvakt vilket innebar att vi fick ställa en utespelare i mål (Emelia Axelsson). Men vi lyckades hålla tätt och kunde genomföra fem minuters boxplay utan några problem och kunde i början av tredje perioden återgå med Moa i mål.

När klockan visade 09:57 in i sista perioden så drabbades Sunnanå av en utvisning vilket blev vår vändpunkt i matchen. Vi bestämmer oss för att ta timeout, lugna ner lite och ladda om vilket skulle visa sig ge resultat efter bara 15 sekunder in i PowerPlay då Amanda kliver fram och gör 5-5 (assisterad) av Julia du Puy. Och tre minuter senare var det dags igen, men denna gången (assisterad) av matchens assistdrottning Sabina Bromander. Sunnanå kvitterar dock bara trettio sekunder senare vilket återigen blev en nöt att knäcka. Men tjejerna lyckades verkligen tagga till ordentligt i slutet av matchen och med bara två minuter kvar visar Sabina vilka som ska gå segrande ur matchen och slår in det avgörande målet från halva planen vilket räckte till en seger med 6-7 i premiären.

Enligt mig så vinner vi rättvist tillslut med 6-7!

Det kändes inte riktigt som att vi kom upp i den förmåga vi har möjlighet till och som vi tidigare har visat, men vi tar givetvis med oss det positiva från matchen och blickar framåt. Det är ett riktigt bra Sunnanå vi möter som gång på gång skapar farliga lägen och som verkligen inte ger sig förens matchen var färdigspelad. Vi får som jag skrev innan mycket av domsluten emot oss vilket till en början ger en hopplöshet men som i slutet av matchen inte spelade någon roll eftersom vi till sist stod som det segrande laget.

Det jag tar med mig från denna match är givetvis inställnigen alla spelare visar trots alla motgångar och sättet vi krigar på ända tills slutsignalen går, helt fantastiskt om jag får säga de själv. 

Sekreteratet utsåg även Amanda Engh till vår bästa spelare vilket var välförtjänt med tanke på hennes fem poäng. Men det finns även en till spelare jag skulle vilja passa på att lyfta fram, vår back Emelia Axelsson som i fredags gjorde en grym match både som back och som inhoppande målvakt. Samt Jennie Bromander som utsågs till bästa spelare av förra matchens stjärna Ester Nykvist.

Matchens poäng: 
Amanda Engh 3+2, Sabina Bromander 1+3, Emilia Eliassen 2+0, Julia du Puy 1+1 och Jennie Bromander 0+1.

Nu väntar en ny spännande träningsvecka och hemmamatch på torsdag 20:00 mot Karlstad IBF Ungdom U.
 
VÅRA SPONSORER