Stark upphämtning räckte inte hela vägen..
2020-10-22 09:25
I lördags styrde vi skutan mot Forshaga för att ta oss an GS86.
Vi var fortsatt skadeskjutet och saknade en del viktiga pjäser, men fick en fin förstärkning och mycket rutin i form av Simon Larsson som ställde upp och gjorde det med bravur, även om det satt långt inne att erkänna det själv.
I högtalarna dundrade den gamla slagdängan "Pink & Rockn Roll" från The Pinks när vi kom ut för matchvärmning, en något tveksam musik att värma till i mina öron men kan mycket väl förstå att det rimmar bra för hemmalaget som spelar i just färgen Rosa, charmigt.

Första perioden
Än en gång startar vi matchen ganska piggt, precis som i de två första omgångarna, men den här gången upplever jag inte att vi slår av på tempot och tillåter lika många misstag som tidigare.
Efter 08:09 kommer matchens första mål och det är hemmalaget som tar ledningen, det stod och vägde och det kunde lika väl ha kommit åt andra hållet. Vi fortsätter streta på och perioden börjar gå mot sitt slut, och det känns som en helt klart godkänd period och 1-0 i baken är ju ingenting, men så kom matchens första utvisning, tilldelad oss och den förvaltade GS väl och 2-0 var ett faktum.
Nu är 2-0 i innebandy ingenting, men ur ett psykologiskt perspektiv satte det lite grillor i huvudet med ett så sent mål.

Andra Perioden
Denna period skulle bli ett ordentligt ställningskrig med många tuffa kamper och väldigt många chanser åt båda håll och framförallt ett strålande målvaktsspel!
Vi behövde spräcka nollan för att komma in mer i matchen och för att ge dom lite nerver, så blev inte fallet dock, för efter 16:50 spelade i andra perioden kom 3-0 målet. Någon gamnacke för det fanns dock inte att prata på, för efter 17:54 fick vi äntligen bevittna nätrassel när en GS spelare misslyckas totalt med en rensning och friställer Jacob Bååth som sedan skickar upp målvakten på läktaren och enkelt kan lägga in reduceringen till 3-1. Jacobs första mål i Herrlaget för övrigt.
5 sekunder innan pausvila är olyckan framme igen, dock inte med ett mål som följd utan en 5 minuters utvisning efter en närkamp som knappast var så brutal, en tvåa hade vi kunnat köpa men domarna resonerade annorlunda.

Tredje Perioden
Vårt mål med starten av tredje perioden var givetvis att försöka döda av denna utvisningen vi ådrog oss. Vi fick inte den bästa start man kan tänka sig, 14 sekunder in i period tre DUNDRAR Kristoffer Nord i GS in 4-1 bakom Tutti i målet med något av det sjukaste skott jag och vi alla bevittnat, det var bara att lyfta på hatten, tyvärr. Det skulle även falla ett 5-1 mål i detta boxplay innan det var utrett.
Tunga siffror att ta sig an, men vi har mycket tid kvar ändå och vi kör på. Efter 10:44 fick vi så vårt första powerplay, och då var det dags för nätrassel igen. Spelet i powerplay var inte strålande och vi hade svårt att få till rull, men till slut hamnade bollen hos Emil Åkerlund som inte va sen att slå till den med ett rejält skott som tog vägen ribban in, 5-2.
Något som varit lite av vår akilleshäl hittills dock är att vi direkt efter en reducering slappnat av och börjat spela lite avigt, som även leder till individuella misstag. Så blev även fallet denna gång och pang bomm så var det 6-2.
Något som man ändå får imponeras över är vår vilja och kämpaglöd. 16:04 bestämde sig Marcus "Pillet" Persson för att ta saken i egna händer och satte fart ända från egen zon och körde slalom mellan tre man, tunnlade den fjärde och avslutade med att distinkt sprätta upp bollen i krysset bakom GS målvakten. Kandidat till årets mål, helt klart! finns dokumenterat på film dessutom.
Detta gav oss en rejäl kick och bara 9 sekunder senare så smäller det igen! Jacob Nilsson slår in 4-6 och nu är det minsann vittring, och gott om tid kvar!
Vi chansar och tar ut målvakten för att få en extra gubbe på plan och får genast fast bollen och börjar rulla, Pillet ger sig av på ännu en tur runt försvararna och precis som han ska till att avlossa sitt patenterade skott så ser han en lucka till höger om sig, där står Jon Åkerlund med öppet mål, som får passet och detta var ett läge som han givetvis inte missade. Nu är det 5-6 och GS tar omgående en timeout.
Vi tar ut Tutti och fortsätter med en man mer på banan, men denna gång är vi inte lika lyckosamma med att få fast och få rull på bollen, tiden går och paniken sprider sig och besluten blir sämre, och så kommer istället spiken i kistan när GS slår in 7-5 i tom bur, vilket som också blir slutresultatet.

Otroligt surt givetvis! Men detta är ändå något positivt att ta med sig, det blir bättre och bättre för var match, och så småningom så kommer vår tur.

På Lördag är det dags för hemmamatch i Ladan igen! Denna gång är det Dottevik som kommer på besök. Seriekonkurrent från förra säsongen, där dom hade ett otroligt slagkraftigt lag, ingen skillnad nu direkt och det kommer bli en tuff nöt att knäcka.

Vi behöver all stöttningen vi kan få! Restriktionerna med endast 50 personer på läktarna kvarstår och det gäller samma som förra hemmamatchen, först till kvarn genom att beställa biljetter på vår mail edebackib@gmail.com
60kr kostar det och summan ska swishas till oss.